Bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de zon

De tere huid van je kleintje is extra kwetsbaar en kan snel verbranden in de zon. Daarom is het heel belangrijk om je baby goed te beschermen tegen de zon. Het allerbeste is natuurlijk om je kindje helemaal niet aan de zon bloot te stellen, maar dit kun je helaas niet altijd voorkomen. Zwitsal snapt dat en geeft je daarom wat tips om samen te genieten van mooi weer.

5 tips om je baby te beschermen tegen de zon

  1. Smeer je baby in met zonnebrand

Misschien een schot voor open doel, maar wel heel belangrijk: smeer je baby iedere twee uur in met zonnebrand, ook wanneer het minder warm is en de kracht van de zon minder sterk lijkt. Je kunt hier het beste minimaal factor 30 voor gebruiken, deze factor biedt voldoende bescherming aan de kwetsbare babyhuid. Op de website van de consumentenbond wordt duidelijk het verschil tussen SPF waardes uitgelegd.

  1. Zet je baby een zonnehoedje op

Ook het hoofdje, het nekje en het gezichtje van je kindje hebben een goede bescherming nodig. Hier kun je een zonnehoedje voor gebruiken. Fototoestel in de aanslag, want dit ziet er vaak ook nog eens heel zoet uit.

  1. Een zonnebril voor je baby

Baby’s kunnen soms last hebben van de zon die in hun oogjes schijnt. Om dit te voorkomen kun je een baby zonnebril aanschaffen. Mocht jouw kindje een zonnebril niet willen dragen, dan is een petje met een zonneklep een goed alternatief.

  1. Vermijd de zon op het heetst van de dag

De zon is het sterkst tussen 12.00 en 15.00 uur. Tijdens deze uren kun je je kindje sowieso het beste uit de zon houden.

  1. Laat je kindje uv-werende kleding dragen

Wist je dat je voor baby’s uv-werende (zwem)kleding kunt kopen? Deze kleding is gemaakt van uv-werend materiaal en zorgt ervoor dat de schadelijke stralen van de zon de huid van jouw kleintje niet bereiken.

Is je baby toch verbrand? Neem dan even contact op met je huisarts voor advies.