Speentjes

Speentjes

Er is een enorm aanbod van (fop)spenen te vinden in de winkels en op internet. Welke speen is nu geschikt voor jouw baby? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk van de leeftijd, de voeding en de zuigkracht van de baby. Dit staat meestal goed aangegeven op de verpakkingen.

Fopspenen

Het zuigen zorgt voor een kalmerende werking voor baby’s. Daarom is een speen ideaal voor een baby. Een Fopspeen is namelijk zachter dan een duim. Hierdoor krijgen de kaken en het gehemelte van jouw baby een betere kans op een natuurlijke ontwikkeling. Er zijn twee soorten fopspenen en de meest bekende is de kersvorm, dit is de ronde variant. Een nadeel van de kersvorm is dat deze niet aangepast is aan de vorm van het gehemelte van jouw baby. De dentaalvorm is wel naar het gehemelte gevormd. Deze vorm voorkomt ook nog eens dat de tandjes scheef zullen groeien.

Slaapspeentje

Voor baby’s die niet meer zonder hun speentje kunnen, zijn er speciale slaapspenen. Deze spenen hebben geen ring, waardoor jouw baby tijdens het slapen gemakkelijk en zonder problemen om kan draaien.

Schoonmaken van speentjes

Wanneer je een fles of een speen hebt gekocht moet je deze uitkoken voordat je deze gaat gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan kunt je de flessen en spenen gewoon in de vaatwasser of met de hand-afwas schoonmaken. Je kan de speen en de fles het beste ondersteboven laten drogen op een droge schone doek. Na elke voeding is het verstandig om de fles en speen af te spoelen met koud water, om te voorkomen dat resten gaan stollen.