Zwanger worden na miskraam

Zwanger worden na miskraam

Als je het wilt, kan je direct na de miskraam weer zwanger worden. Er zijn geen medische redenen waarom je zou moeten wachten op een nieuwe kans. Misschien wil je eerst lichamelijk herstellen, maar dit zelfde geld ook voor de emotionele kant. Het kan zijn dat je moe en lusteloos bent na een miskraam. Dit is ook niet zo vreemd, doordat je hormoonspiegel weer aan het veranderen is, krijg je dit gevoel.

Emotioneel klaar

Wanneer je zelf het idee hebt dat je er emotioneel klaar voor bent, om weer zwanger te raken kan je dit gewoon doen. Geen enkel probleem zelfs, jij en je partner bepalen dit zelf. Wil je eerst met iemand praten hier over, dan kan je bij je verloskundige terecht maar ook bij lotgenoten.

Gezond leven

Wil je weer graag zwanger worden? Dan is dit een goede start van de nieuwe zwangerschap, als jij en je partner gezond leven, in de periode voor je zwanger wordt. Dan is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje het allergrootst. Slik voldoende foliumzuur, eet gezond en gevarieerd, beweeg regelmatig.

Risicofactoren

Overgewicht, Alcohol, Roken, en Drugsgebruik zijn risicofactoren. Dit zelfde geld voor bepaalde geneesmiddelen, bespreek medicijngebruik altijd met je huisarts of verloskundige.