Help! Het kerstbuffet voor school.

Heb jij ook kinderen op de basisschool? Dan zal het je wellicht bekend voorkomen, de briefjes en oproepjes voor hulp bij het kerstbuffet. Hier is het inmiddels alweer zo ver. Dit jaar zal ook dit anders gaan dan andere jaren maar elk jaar vinden de kinderen het een groot genot om hier aan deel te nemen. Ieder kind mag dan voor een aantal kinderen lekkere hapjes maken en dit nemen ze dan vaak ook vol trots mee naar school. Natuurlijk help jij als moeder of misschien zelfs als vader je kind bij het maken van deze lekkere hapjes Maar begin er natuurlijk wel op tijd mee, wacht niet tot het laatst want dan zal je zien dat je door alle stress enkele dingen vergeet.

Lang leven internet, want hier kan je ontzettend veel leuke ideetjes op doen. Helemaal top!
Vergeet niet om optijd alle boodschappen in huis te halen en vooral laat je kind of kinderen mee denken want hun moeten er natuurlijk vol trots mee naar school gaan.

Enkele tips:

– Zet nooit al te hoog in, kinderen eten natuurlijk graag maar zullen al snel door de vele keuzes die ze hebben vol zitten. Alles wat er over is is toch weer zonde om weg te gooien.
– Kies voor hapjes die er altijd lekker uit blijven zien. Kinderen letten vaak bij hun keuze toch wel op de kleur van het product en hoe dit er uit ziet. Denk dan aan bijvoorbeeld banaan, deze zullen er na een poosje al snel bruin uit gaan zien en dan zal je deze tot het laatst op tafel hebben staan.
– Ook handig om op te letten is dat je hapjes maakt uit het oogpunt van de kinderen, natuurlijk zijn er ook kinderen die bijvoorbeeld Olijven eten, maar dit geld lang niet voor elk kind. Ze hebben liever een pannenkoekje, een wortenbroodje een marshmallow in de vorm van een kerstman of een wafeltje.

Wat het hier altijd wel goed doet bij de kinderen op school is denk ik overal wel een beetje standaard:

– Bladerdeeghapjes, denk dan aan een appelflapje, knakworstjes in een stukje bladerdeeg, banaan in een bladerdeeg velletje vouwen en in de oven je kan het zo gek niet bedenken.
– Mini pizza’s, denk dan aan bijvoorbeeld die piccolinis.
– Slagroomsoesjes, hier van kan je een heel erg leuk stapeltorentje maken in de vorm van een kerstboom. Giet hier wat chocolade over en je zal ze heerlijk zien smullen van dit toetje.
– Poffertjes en kleine pannenkoekjes.
– sandwiches.
– Brownies in de meest leuke kerstvormpjes.
– Cupcakes in de vorm van een kerstman of kerstboom.
– En de soep dat is hier op school ook altijd een hot item.

Er is echt een hele hoop te bedenken! Heb jij nou een leuke aanvulling of een leuk verhaal voor op de site? Dan mag je deze altijd via het contact formulier sturen en dan zullen we deze ook zeker lezen en mogelijk plaatsen. (foto’s mogen daar ook bij, dit is geheel naar eigen wens)