beste droogrek voor babyflessen

5x Beste Droogrek voor Babyflessen

Gemiddeld moeten ouders wel vijf tot zes babyflessen vullen per dag en na gebruik moet je ze natuurlijk allemaal schoonmaken. Een droogrek kan hiervoor ontzettend handig zijn en hierdoor heb je altijd een schone babyfles bij je in de buurt. Hygiëne is ontzettend belangrijk als het gaat om kinderen. Naast het schoonmaken met water en zeep is drogen van groot belang. Met een droogrek kun je ervoor zorgen dat de babyflessen op een schone manier opdrogen door middel van ventilatie en de juiste positie. Ben jij benieuwd welk droogrek het beste is? Lees hieronder de beste vijf.

Lijst met 5 beste droogrekken voor babyflessen

Hoy en Dia droogrek

Dit droogrek van Hoy en Dia is speciaal ontworpen om babyflessen en de bijbehorende accessoires hygiënisch op te laten drogen. Op dit droogrek zit een bijbehorende lekbak, die je gemakkelijk los kunt halen om schoon te maken. Niet alleen kan dit droogrek worden gebruikt voor babyflessen, fopspenen en voedingsbakjes, het kan ook worden gebruikt als onderbord voor stukjes fruit. Je kunt het droogrek opvouwen waardoor het gemakkelijk is om op te bergen of om mee te nemen op reis.

InterFixo droogrek

Het handige opvouwbare droogrek van InterFixo is geschikt voor flessen, spenen, fopspenen en andere accessoires. Zo houd je meer ruimte over op het aanrecht. Het droogrek heeft drie verschillende hoogten voor alle formaten. Deze punten zijn zacht om krassen te voorkomen. Ook dit droogrek is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen onderweg. 

Mí Bébé droogrek

Deze stevige droogrek is ideaal voor alle babyflessen en -spullen. Het rek van Mí Bébé bestaat uit een onderliggende bak met twaalf inklapbare pootjes. Op al deze pootjes kun je flessen laten drogen waarna je het na gebruik makkelijk kunt opbergen. Daarnaast krijg je bij dit droogrek een schoonmaakborstel die speciaal is gemaakt voor babyflessen en een schoonmaakborstel voor flesspenen. 

Little Lovely Planet droogrek

Het tweedelige droogrek van Little Lovely Planet is ontworpen om de babyflessen op een schone manier te laten drogen. Op dit droogrek kun je eenvoudig acht flessen kwijt mét bijbehorende accessoires. Het droogrek heeft een ingebouwde lekbak die voorkomt dat jouw aanrecht nat wordt. In de bijgeleverde tas kun je het droogrek schoon opbergen. Bovendien is het droogrek geschikt voor de vaatwasser. Dit droogrek is in de vorm van een grasmat, zodat je op veel plekken de flessen kunt laten drogen.

Blue Lion Cubs droogrek

Dit droogrek van Blue Lion Cubs kun je zelf inrichten door middel van de ophanghaken. Je kunt deze haken op verschillende manieren vastzetten. Ook is dit rekje geschikt voor het hygiënisch drogen van alle babyflessen en de bijbehorende accessoires. Door middel van de bijgeleverde borstelset kun je eenvoudig alle babyflessen goed schoonmaken om te voorkomen dat jouw kleine onnodige bacteriën binnenkrijgt. Ook zit er in dit droogrek een lekbak die je eenvoudig los kunt maken en kunt legen.

Veelgestelde vragen

Wat is het materiaal van een droogrek?

Als het gaat om jouw kindje, wil je als ouder zorgen voor een goede hygiëne. Ook kunnen materialen schadelijk zijn voor jouw baby. Daarom is het belangrijk om te weten welke materialen slecht kunnen zijn. Een voorbeeld van zo’n giftige stof is BPA. Dit is een plasticsoort die schadelijk kan zijn. Let er dus op dat producten van BPA-vrij materiaal zijn. Siliconen zijn een goede vervanger van plastic.

Hoe maak je de babyfles schoon, voordat hij droogt op een rek?

Allereerst moet je de babyfles schoonmaken, vóórdat je hem laat drogen op een rek. Experts bevelen aan om flessen met de hand schoon te maken, aangezien je op die manier goed kunt checken of de flessen daadwerkelijk schoon zijn. Voorkom dat de inhoud van de fles wordt aangekoekt; maak de fles dus meteen na gebruik schoon. Ook is het belangrijk dat je alle onderdelen meeneemt in de schoonmaak. Gebruik een speciale borstel met warm water en zeep. Spoel alle onderdelen goed na en je kunt de onderdelen laten drogen op een droogrek. 

Steriliseer je de babyfles met een droogrek?

Nee, dat is niet het geval. Een droogrek – de naam zegt het al – is alleen bedoeld om de babyfles en de bijbehorende onderdelen te laten drogen op een hygiënische manier. Toch is een droogrek speciaal voor babyflessen hygiënischer dan een gewoon droogrek.

Bekijk hieronder de volledige top-5 droogrekken voor babyflessen