beste babyfles

5x Beste Babyfles

De babyfles mag samen met de wieg, luiers en kleertjes niet ontbreken. Het is belangrijk om op tijd een beslissing te nemen welke babyfles het beste voor jouw baby’tje is. Het is belangrijk om na te denken wat de behoefte van jouw baby is: drinkt jouw baby veel, of is jouw baby aan het groeien? Flessen zijn er in verschillende soorten, vormen en maten en hebben vaak verschillende spenen. Wil jij weten welke babyflessen geschikt zijn voor jouw kindje? Lees hieronder de vijf beste.

Lijst met vijf beste babyflessen

Philips Avent babyfles

Deze babyfles van Philips Avent is bedoeld voor baby’s die pasgeboren zijn. Deze fles zorgt ervoor dat de flesvoeding voor jou en jouw kindje natuurlijk aanvoelt. De speen, een flexibele spiraalvorm, zorgt ervoor dat de borst zo goed mogelijk wordt nagebootst. De baby voelt zich hierdoor comfortabel en bevordert de overgang van borstvoeding naar voeding uit een babyfles. Ook is deze fles gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast beschikt de babyfles over een anti-krampjesventiel. 

Dr. Brown’s babyfles

De flessen van Dr. Brown’s zijn de enige die een gepatenteerd anti-koliek ventielsysteem hebben dat een bijdrage levert aan de gezondheid van baby’s. Op deze manier geef je voeding zonder luchtbelletjes wat kan zorgen voor krampjes en dat de baby moet overgeven. Ook zuigt de speen niet vacuüm zodat de baby niet te hard hoeft te zuigen. Zo krijgt de baby een verbeterde spijsvertering wat zorgt voor een betere nachtrust. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Difrax babyfles

Deze fles is ideaal voor iedereen die ouder is geworden van een pasgeborene door het opvallende ontwerp. De Difrax-babyfles is goed schoon te maken doordat je de bodem eraf kan draaien. Ook deze fles zuigt niet vacuüm waardoor jouw kindje ongestoord kan blijven drinken. Dankzij deze flessen kunnen buikkrampjes voorkomen worden doordat de baby’s niet te snel kunnen drinken. Wel kan er na het opwarmen heet water achterblijven, wat gevaarlijk kan zijn voor de baby. 

Tommee Tippee babyfles

De speen op de fles van Tommee Tippee heeft dezelfde vorm als de moederborst. Ook wordt dezelfde beweging en zachtheid nagebootst. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel bij de baby en zo kun je eenvoudiger overstappen van borstvoeding naar flesvoeding. Dankzij het speciale ontwerp van de babyfles kun je de fles vasthouden op drie manieren: comfortabel in de hand, vasthouden aan de wijde hals of aan de onderkant van de fles. 

Hevea babyfles

De babyflessen van Hevea zijn gemaakt van thermisch schokbestendige borosilicaatglas. Door het gladde oppervlak is de babyfles hygiënisch. Deze flessen hebben een inhoud van 240 milliliter voor de baby’s en peuters met een grotere voedingsbehoefte. Op de glazen flessen zit een speen van rubber die je er gemakkelijk vanaf kunt draaien inclusief een lekvrije dop. Zo kun je de babyflessen makkelijk schoonmaken. 

Veelgestelde vragen

Welke babyfles wil mijn pasgeboren baby?

Babyflessen van glas zijn het meest geschikt voor pasgeborenen. Deze kun je namelijk makkelijk steriliseren. Doordat glazen flessen geen geurtjes overneemt, blijft de fles hygiënischer. Daarnaast is de vorm belangrijk. In de eerste levensfase drinkt de baby langzaam en dan kan het handig zijn als de fles makkelijk in de hand ligt van de ouder. Bovendien kun je als ouder letten op flessen die geen luchtbelletjes in de voeding veroorzaken.

Wat is anti-koliek?

Als de baby drinkt uit een fles, kunnen er luchtbelletjes in het drinken komen waardoor de baby dit opdrinkt. Dit kan zorgen voor vervelende krampen bij de baby. Daarom hebben veel babyflessen een anti-koliekventiel. Zo blijft de speen altijd gevuld met voeding en niet met lucht. Er bestaan ook anti-refluxspenen. Deze zijn speciaal ontworpen om de hik te vermijden. Deze spenen zijn groter.

Wanneer is de babyfles aan vervanging toe?

Een babyfles gaat niet voor altijd mee. Als de fles krassen of barsten begint te krijgen, is de fles aan vervanging toe. Ook is het belangrijk om op de spenen te letten. Deze kunnen namelijk na bepaalde tijd gaan slijten. Simpel gezegd moet de babyfles dus vervangen worden als ze er minder goed uit gaan zien. Ook moet de fles vervangen worden als de baby meer voedingsbehoefte begint te krijgen, met bijvoorbeeld meer inhoud.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyflessen