Oud & Nieuw

Voor iedereen komt er natuurlijk een eerste keer dat je Oud & Nieuw gaat mee maken, maar hoe ga je daar nou met kleine kinderen mee om? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft? Wat doe je juist wel? Wat doe je juist niet? Iedereen heeft vast wel ooit te maken gehad met vele vragen rondom deze dag.

Wij hebben op internet rond gekeken en hebben enkele adviezen voor iedereen op een rijtje gezet. Let wel, dit zijn adviezen van andere en iedereen gaat er uiteindelijk toch op zijn of haar manier mee om. Maar denk jij nou bij jezelf, ik heb ook nog een goede tip en deze staat hier nog niet tussen, dan mag jij deze altijd naar ons toesturen en zullen wij het lijstje verder uitbreiden.
Hier volgen enkele tips:

1. Als je kindje heerlijk licht te slapen, dan heeft het voor de kleintjes eigenlijk geen meerwaarde om hem of haar wakker te maken, laat ze dus lekker doorslapen rond de jaarwisseling. Je doet er waarschijnlijk je kindje maar ook jezelf een groot plezier mee.

2. Zorg ervoor dat je een babyfoon aan hebt voor het geval dat je kindje wakker schrikt van het vuurwerk. Maar over het algemeen slapen ze hier wel doorheen.

3. Blijf lekker thuis zodat je kindje gewoon lekker kan doorslapen en zijn eigen ritme aanhoud. Mocht je nu echt heel erg graag weg willen gaan met deze dag zorg er dan voor dat je een campingbedje bij hebt. Zo kan je kindje toch in zijn eigen ritme blijven. Enig nadeel is dan wel dat als je besluit naar huis te gaan dat je je kindje moet wakker maken.

4. Wat nou als je kindje wel wakker word? Geen probleem ga lekker naar je kindje toe en blijf op het kamertje tot je kindje weer in slaap is gevallen.

5. Leg je kindje als deze al wat ouder is uit wat vuurwerk is, en waar voor het is. Dat het bijvoorbeeld bij de jaarwisseling hoort.

6. Willen de oudere kindjes toch naar buiten met het vuurwerk, zorg er dan voor dat ze op een veilige afstand blijven, en mochten ze dit niet willen leg dan uit waarom dit het beste is. Zijn ze oud genoeg leg ze dan ook de eventuele gevaren uit. Want we hebben allemaal het beste voor met onze kinderen.

7. Wil je kindje er nou echt heel erg graag bij zijn om 12 uur, laat ze dan van te voren nog even lekker slapen. Spreek af dat je ze om bijvoorbeeld 15 minuten van te voren uit bed te halen zodat ze toch mee kunnen genieten van het vuurwerk. En als je dan besluit dat je kindje er bij is. Zorg dan gezellig voor wat kinderchampagne en laat hem of haar gewoon gezellig mee doen.