beste babybadje

5x Beste Babybadje

Sommige baby’s houden hier totaal niet van: badderen. Vaak worden ze gespannen en dat laten ze merken met tranen en tuiten. Daarom is het belangrijk dat je voor je baby’tje een bad hebt die voldoende comfort biedt en die natuurlijk veilig is volgens de richtlijnen. Op deze manier haal je dat oncomfortabele gevoel weg van de baby. Net als een kinderwagen en een verschoonkussen is een babybadje een product dat je dagelijks gebruikt voor de verzorging van jouw kindje. Wil jij ook zo’n babybadje aanschaffen? Hieronder hebben wij de vijf beste babybadjes voor je op een rij gezet.

Lijst met 5 beste babybadjes

Titaniumbaby babybadje 

Een opvouwbaar babybadje: klinkt handig, en dat is het ook! Daarnaast is dit babybadje van Titaniumbaby veilig, comfortabel, compact en functioneel. Het badje is gemaakt van veilige TPE-materialen, wat veilig is voor de babyhuid. Nog even terug naar dat opvouwen: na het badderen kun je de kuip naar binnen duwen en de steunpoten inklappen. Het ingeklapte badje heeft op deze manier maar een hoogte van negen centimeter. Handig voor als je bijvoorbeeld op reis gaat. 

Chicco Bubble Nest babybadje 

De douche- en badmomenten van de ouder en kind zullen makkelijker worden gemaakt dankzij dit babybadje van Chicco. Het is namelijk een 2-in-1-baddouchecombinatie waardoor het kind op dezelfde hoogte zit als de ouder. Zo hoef je als ouder niet te bukken tijdens het wassen van jouw kind. Dit badje kan zowel in de douche, met poten, en in bad worden gebruikt. Daarnaast kun je een veiligheidsbeugel gebruiken zodat je kindje niet uit het badje glijdt. 

Bébé-jou babybadje 

Deze handige waskom van bébé-jou kun je gebruiken om je baby in te zepen voordat het in bad gaat, of wanneer je je baby even snel wil opfrissen op de commode. Deze waskom neemt niet veel beslag in: het is maar 22,5 centimeter. Het ene bakje van de kom vul je met schoon water en in het andere bakje spoel je de washand uit. Ideaal als je tussendoor de baby snel wil wassen.

Baninni Bagno babybadje 

Dit badje groeit mee met jouw baby. Het badje is namelijk verstelbaar in de hoogte en kan daardoor op verschillende leeftijden nog steeds gebruikt worden. Het kan dienen als babybadje voor baby’s tussen de 0 en 12 maanden. Hiervoor is een badkussen met bevestigingsriem inbegrepen. Voor de leeftijd van 1 tot 6 maanden kan het badje dienen als babyzwembad en tot een leeftijd van 12 jaar kan het badje fungeren als kinderbadje. Op deze manier kan jouw kind voor een lange tijd genieten van dit babybadje van Baninni

Okbaby Babybadje 

Dit handige babybadje van Okbaby is geschikt voor kinderen tot 12 maanden. Ook is dit badje opvouwbaar en beschikt het over stevige badsteunen met een antisliplaag. Daarnaast kan dit badje in de douche, in de badkuip of zelfs in de tuin worden gebruikt: als het maar een stabiele ondergrond heeft. Als dit badje is opgevouwen, heeft het nog maar een hoogte van negen centimeter: ideaal voor onderweg en op deze manier is het geen sta-in-de-weg.

Veelgestelde vragen

Wat is de juiste stand voor mijn baby?

Verschillende babybadjes hebben verschillende ligstanden. Een fijne houding voor de baby is een half-liggende positie. Deze houding is voornamelijk voor baby’s die net geboren zijn. Let hierbij wel op dat je het hoofdje goed vasthoudt. Als je kindje iets ouder is en zelf zijn nek omhoog kan houden, kun je hem of haar zittend wassen. Dit is net iets comfortabeler voor jou als ouder.

Tot wanneer kun je babybadjes gebruiken?

De naam zegt het al: babybadjes kun je gebruiken vanaf de geboorte van een kind. De leeftijdsgrens is afhankelijk van het model van het badje. Er zijn namelijk modellen ontworpen die zelfs tot 12 jaar nog geschikt zijn om in te badderen. Ook zal de groei van de baby afhankelijk zijn hoe lang je een babybadje kunt gebruiken. Als je baby snel groeit, kan een badje na bijvoorbeeld 10 maanden al te klein zijn.

Een opvouwbaar badje, of een vaste?

Vaste babybadjes zijn meestal een onderdeel van een complete set, met een ingebouwde commode. Deze zijn perfect als je genoeg ruimte in de kinderkamer hebt. Daarentegen kun je opvouwbare babybadjes makkelijk gebruiken als je thuis niet al te veel plek hebt. Ook zijn deze ideaal om mee te nemen op reis en je kunt het gemakkelijk opbergen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babybadjes