beste aankleedkussen

5x Beste Aankleedkussen

Een snelle en nuttige oplossing als je buitenhuis bent en je de luier van jouw baby moet verwisselen: een aankleedkussen. Dankzij een aankleedkussen kun je jouw kleine verschonen en aankleden, ook als je geen privéplek tot je beschikking hebt. Geen vervelende en lastige situaties meer als jouw baby zijn behoefte heeft gedaan. In de meeste gevallen kun je zelfs kleding en verschoningsdoekjes in het kussen stoppen. Tegenwoordig is een aankleedkussen onmisbaar in het vader- of moederschap. Wil jij ook een aankleedkussen aanschaffen? Wij hebben de vijf beste aankleedkussens voor jou op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste aankleedkussens

Steff aankleedkussen

Comfortabel, handig om mee te nemen en zacht: het Steff aankleedkussen is onmisbaar om jouw baby te verschonen. Dankzij de kwaliteitsvolle vulling kan jouw baby’tje lekker zacht liggen tijdens het verschonen. Het kussen is gegarandeerd met een OEKO-TEX standard 100-label wat inhoudt dat het kussen vrij is van schadelijke stoffen die gezondheidsrisico’s vormen van jouw kindje. Een ander voordeel is dat het kussen goed schoon te houden is dankzij een PVC-hoes. Dit kussen heeft een afmeting van 70 x 50 centimeter en is dus geschikt om overal mee naar toe te nemen.

Hii You aankleedkussen

Ben jij een echte reisliefhebber? Dan is het aankleedkussen van Hii You jouw nieuwe maatje. Dit kussen kun je gemakkelijk opvouwen en je kunt er alles in opbergen. Je hebt een plekje voor de luiers en een plekje voor de billendoekjes. Zo heb je alles bij de hand. Ideaal, toch? Daarnaast is dit aankleedkussen kindvriendelijk, het is zo licht als een veer en je kunt dit kussen gemakkelijk sluiten dankzij het klittenband aan de voorkant. Dankzij de waterbestendigheid van het kussentje kun je het gemakkelijk schoonhouden en dat maakt het hygiënisch. Met een gewicht van maar liefst 0,1 kg is het handig voor thuis én onderweg.

Cam Cam aankleedkussen

Dankzij de zachte en schone ondergrond van het Cam Cam aankleedkussen bied jij jouw kindje het maximale comfort. Dit kussen kun je makkelijk meenemen in een luiertas, want je kunt het kussen opvouwen door middel van twee touwtjes. Ook is dit aankleedkussen een stuk duurzamer dan wegwerpmatjes. Dus goed voor het milieu, comfortabel voor jouw baby’tje.

Childhome aankleedkussen

Dit aankleedkussen met opstaande randen is bedrukt met een liniaal. Op deze manier kun jij telkens de lengte van jouw kindje in de gaten houden. Leuk om als cadeau te geven, en natuurlijk ook leuk om te krijgen! Dit kussen van Childhome is zelfs groot genoeg voor iets oudere baby’s en peuters, doordat het kussen niet snel slijt. De afmetingen van dit kussen zijn 70 x 50 centimeter. Dankzij het lichte gewicht van dit aankleedkussen, 0,5 kg, is het kussen eenvoudig mee te nemen buitenshuis.

Quax aankleedkussen

Ben je op zoek naar een aankleedkussen dat in elke babykamer past? Dan is misschien het aankleedkussen van Quax iets voor jou. Dit kussen heeft namelijk een witte kleur en is bedrukt met een zebra. Cute! Dit kussen heeft extra hoge randen aan de zijkanten. Het kussen is gemaakt van PVC en is vrij van ftalaat. 

Veelgestelde vragen

Is een aankleedkussen veilig?

Ieder babyproduct moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. De meeste spullen, waaronder ook aankleedkussens, voldoen aan deze eisen. Voor een extra check kun je letten op de letters ‘CE’. Ook is het natuurlijk belangrijk dat er geen scherpe randen aanzitten of dat er verkeerde stoffen inzitten. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een aankleedkussen?

Een aankleedkussen staat bekend om zijn praktische formaat die je eenvoudig op kunt vouwen. In de meeste gevallen zitten er vakjes in het aankleedkussen, zodat je hier de billendoekjes en luiers kwijt kan. Daarnaast kun je de kussens makkelijk schoonhouden en gaan ze jaren mee. Toch is een aankleedkussen natuurlijk minder zacht als het aankleedkussen op de commode thuis en je kunt het aankleedkussen alleen gebruiken op een vlakke ondergrond.

Wat neem je mee op reis in een aankleedkussen?

Hierboven is al een paar keer gezegd dat er in aankleedkussens verschillende vakjes zitten. Het is dan handig om het kussen zo in te delen, dat je binnen een seconde weet waar wat zit. Producten die niet mogen ontbreken in een aankleedkussen zijn bijvoorbeeld schone luiers, vochtige doekjes, vochtinbrengende crème of een bijtring.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aankleedkussens