beste babyfoon

5x Beste Babyfoon

Met een babyfoon kun jij makkelijk in de gaten houden wat jouw kindje aan het uitspoken is, op elk moment van de dag. Op deze babyfoon zit meestal een camera en een microfoon, zodat jij andere dingen kan doen terwijl jij ziet dat jouw baby rustig op een oor ligt. Soms heeft de babyfoon zelfs al meerdere technische snufjes. Wil jij ook een babyfoon aanschaffen? Hieronder kun jij lezen welke vijf babyfoons de beste zijn.

Lijst met 5 beste babyfoons

Luvion babyfoon

Ben je op zoek naar een simpele babyfoon, maar wel met een goede camera, helder geluid, een terugspreekfunctie en scherp beeld? Dan is de babyfoon van Luvion iets voor jou. Met een druk op de knop heb je de babyfoon binnen no-time geïnstalleerd. Je hoeft deze babyfoon niet met je WiFi-netwerk te verbinden, maar veilig via een 2,4Ghz-kanaal die video- en audiosignalen kan sturen. Op deze manier is privacy gegarandeerd én is deze babyfoon vrij van storingen. Toch heeft de babyfoon een korte batterijduur.

Orretti babyfoon

Door de heldere geluidskwaliteit kun jij meeluisteren met jouw baby. Ook heeft de camera op de babyfoon een groot LCD-scherm met terugspreekfunctie. Bovendien beschikt de babyfoon over een infraroodcamera met een temperatuurmonitor, zodat je ’s nachts ook een oogje in het zeil houden. Jouw baby valt gegarandeerd in slaap door de ingebouwde slaapliedjes. Ook bij deze babyfoon komt er geen WiFi-verbinding aan te pas, maar werkt deze babyfoon van Orretti al doordat je ‘m in het stopcontact steekt. 

Alecto babyfoon

Deze babyfoon is 100 procent storingsvrij met een op afstand bedienbare, draaibare camera waardoor jij de hele kamer kunt bekijken. Deze camera beschikt over een infraroodsysteem en heeft een temperatuurmonitor. Ook bij deze babyfoon kun je dus jouw kindje ’s nachts zien. Deze babyfoon van Alecto maakt geen gebruik van Wi-Fi, maar van een 2,4Ghz-netwerk. Daarnaast kan de babyfoon vijf slaapliedjes afspelen, zodat jouw kleine rustig in slaap dommelt.

ELRO babyfoon

Dankzij de babyfoon van ELRO kun je makkelijk je baby in de gaten houden, waar je ook bent. Je kunt het scherm namelijk overal mee naar toe nemen. Het scherm heeft een ingebouwde accu zodat je ook buiten de deur een oogje in het zeil kan houden. Op deze babyfoon kun je het beeld inzoomen en het heeft nachtzicht. De babyfoon heeft slimme features als een notificatie op je telefoon wanneer je baby beweegt, of het scherm van de babyfoon kan oplichten. De babyfoon heeft zelfs een nachtlampje voor de baby. Ook deze babyfoon kun je al gebruiken doordat je de stekker in het stopcontact steekt.

Philips Avent babyfoon

Met het kristalheldere geluid van de Philips Avent babyfoon kun tegen en met je baby praten. Ook kun je je baby kalmeren door de ingebouwde slaapliedjes en het nachtlampje. Daarnaast kun je de luchtvochtigheid en de temperatuur van de babykamer meten. Over het algemeen is deze babyfoon basic, er zitten niet veel technische snufjes aan. Dat maakt de bediening eenvoudig.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een babyfoon installeren?

Allereerst moet je het bereik van de babyfoon meten, om te weten op welke plek je de babyfoon kunt plaatsen. De gemiddelde babyfoon heeft een bereik van 100 tot 400 meter. Het verschilt per babyfoon hoe je deze moet installeren. Sommige babyfoons kun je gemakkelijk in het stopcontact steken, andere moet je verbinden met een kanaal. Let er wel op dat babyfoons het signaal van andere WiFi-kanalen, wekkers en telefoons kunnen verstoren.

Hoeveel babyfoons bestaan er?

Er bestaan talloze babyfoons, maar over het algemeen zijn deze in te delen in drie typen: met geluid, met beeld of met een bewegingssensor. De eerste is eigenlijk hetzelfde als de babyfoon hoe we die van vroeger kennen. Het model met beeld is al specifieker, maar het model met de sensor is het meest geavanceerd. Deze modellen kunnen namelijk zelfs een melding geven als bijvoorbeeld jouw baby onregelmatig ademhaalt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyfoon?

Een aantal aspecten zijn belangrijk als je een babyfoon wil kopen. Deze aspecten zijn onder andere de camera, bereik, accuduur, communicatie en energiezuinigheid. Dit verschilt per persoon, waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat jij belangrijk vindt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyfoons