beste babymobiel

5x Beste Babymobiel

Dat gepingel uit een babymobiel klinkt niet alleen vrolijk, het is ook nog goed voor de ontwikkeling van jouw baby. Daarnaast maken ze jouw baby slaperig als het bedtijd is én zo’n babymobiel ziet er nog gezellig uit ook. Als het bedtijd is, ligt jouw baby op de rug kijkend omhoog. Op zulke momenten is het van belang dat de baby zowel lichamelijk als mentaal gestimuleerd wordt. Wil jij weten welke babymobiel de beste is? In het artikel geven wij jou alle tips en tricks wat betreft de beste babymobiel.

Lijst met 5 beste babymobiels

Fisher-Price babymobiel

Deze babymobiel projecteert een sterrenhemel met rondzwevende olifantjes op het plafond van de kinderkamer. Kies uit drie geluiden met tot wel dertig minuten slaapliedjes, ruis of natuurgeluiden om je baby te kalmeren. Je kunt de babymobiel van Fisher-Price bevestigen aan het ledikant, of op een tafeltje neerzetten voor de wat oudere baby’s of peuters. Zo kan jouw kindje altijd blijven genieten van de sterrenlichtshows.

Goki babymobiel

Voor wie het graag simpel wil houden, is de babymobiel van Goki ideaal. De van hout gemaakte babymobiel is geschikt voor iedere kinderkamer. Hang de mobiel boven het babybedje en jouw kleine kan urenlang turen naar de dansende schaapjes in de lucht. Geen gedoe met batterijen of stroom: deze babymobiel doet het altijd!

Woezel & Pip babymobiel

De babymobiel van Woezel & Pip is voornamelijk bedoeld voor auto’s en kinderwagens. Woezel en Pip maken beide geluidjes en tussen hen in hangt een spiegel, zodat de baby naar zichzelf kan kijken. Je bevestigt deze babymobiel gemakkelijk aan een autostoel of kinderwagen door een knoop te leggen in de koorden. Zo hoeft jouw baby’tje zich niet te vervelen in de auto of tijdens een wandeling.

Fehn babymobiel

Met de babymobiel van Fehn kan jouw baby rustig in slaap dommelen. Dankzij het zachte slaapliedje en de ronddraaiende knuffeltjes ontspant de baby. Je kunt deze mobiel bevestigen aan de zijkant van het ledikant. De knuffeltjes hangen laag, zodat jouw baby kan spelen met de zwevende diertjes in de lucht.

Baby Bello babymobiel

Uit de negende verschillende kleuren kun jij vast een keuze maken van de handgemaakte babymobiel van Baby Bello. Met het fraaie design van deze babymobiel wordt de babykamer een grote eyecatcher! Het mobiel bestaat uit wolkjes, sterretjes en goudkleurige sterretjes. Deze babymobiel zal prachtig staan boven elke box, bed of wieg. De babymobiel is voorzien van hoge kwaliteit, omdat het gemaakt is van 100 procent royal vilt. Ben je nog op zoek naar een cadeau voor een babyshower? Deze babymobiel komt in een leuke cadeauverpakking: ideaal als cadeau!

Veelgestelde vragen

Is een babymobiel per se nodig?

Als je denkt dat een babymobiel alleen voor decoratie is, heb je het mis. Het heeft verschillende doeleinden, onder andere voor de ontwikkeling van jouw kind. Mobielen zijn namelijk blikvangers: het trekt de aandacht van jouw kind. Hoe kleurrijker, hoe meer oog jouw kind voor de babymobiel heeft. Daarnaast krijgen baby’s hierdoor beter inzicht in zicht en diepte. De bewegingen en geluiden die van een babymobiel afkomen, ontspannen jouw baby waardoor hij of zij sneller in slaap dommelt. Als de baby geprikkeld wordt, zullen baby’s meer bewegen. Deze bewegingen draagt bij aan een betere motoriek en coördinatie. 

Een babymobiel op batterijen, of zonder?

Als je wil dat er bijvoorbeeld geluidjes uitkomen en dat de babymobiel standaard ronddraait, is het vanzelfsprekend dat je moet gaan voor een babymobiel op batterijen. Bij een babymobiel zonder batterijen moet er wind in de kamer staan, wil de babymobiel ronddraaien. Het voordeel van een babymobiel op batterijen is dat deze ongeacht de omstandigheden blijft ronddraaien. 

Is een babymobiel veilig?

Ja, mits je bepaalde voorzorgsmaatregelen treft. Kies een babymobiel waar niet te veel kleine deeltjes aan zitten. Deze kunnen bijvoorbeeld losgaan, in het bedje vallen en deze kan de baby in de mond stoppen. Bij kleine baby’s moet de mobiel dicht bij hun hoofdje hangen om ze te kunnen onderscheiden. Bij vijf maanden gaan baby’s meer bewegen en bestaat de kans dat ze grijpen naar de babymobiel. Vanaf dat moment is het belangrijk dat je de mobiel verplaatst. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 babymobiels