beste babyshampoo

5x Beste Babyshampoo

Dat heerlijk ruikende babyhuidje wil je natuurlijk zo schoon mogelijk houden. Als je met je baby’tje in bad gaat, wordt de band tussen jullie nog sterker dan dat die al was. Toch moet je opletten als het gaat om het wassen van je baby. De huid is namelijk nog niet volgroeid, er zit nog niet genoeg haar op en de pH-aarde is neutraal. Daarom moet een babyshampoo zacht van structuur zijn met natuurlijke ingrediënten. Wil jij weten welke babyshampoo de beste is? Lees het hieronder.

Lijst met 5 beste babyshampoos

Naïf babyshampoo

Deze babyshampoo van Naïf is geschikt voor het gevoelige babyhuidje en voorkomt uitdroging. Je kunt deze shampoo zelfs gebruiken voor baby’s die nog geen haargroei hebben, want deze shampoo verzorgt en reinigt ook de hoofdhuid. De shampoo bevat geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Met een neutrale pH-waarde is deze shampoo geschikt voor iedere baby. Als kerst op de taart bevat deze babyshampoo geen parabenen, siliconen en chemische schuimmiddelen.

Zwitsal babyshampoo

Zwitsal heeft een babyverzorgingslijn speciaal voor baby’s met een gevoelig huidje: Zwitsal Naturals. Zwitsal weet babyshampoo én babybadschuim samen in een verpakking te brengen. Met maar een fles kun je jouw baby’tje van top tot teen wassen. Het bevat pure, natuurlijke ingrediënten die het huidje verzorgen en de pH-waarde weten te balanceren. Deze shampoo reinigt de huid en haar op een milde en zachte wijze, die een heerlijke bloemengeur achterlaat. 

Neutral babyshampoo

De babylijn van Neutral bevat 0% parfum en 0% kleurstof en daarmee is de kans op allergische reacties klein. Dit maakt deze babyshampoo van Neutral geschikt voor het gevoelige babyhuidje. Na een wasbeurt heeft jouw kleintje een teddyzachte hoofdhuid die heerlijk ruikt. Deze babyshampoo houdt het babyhuidje soepel door de samengestelde ingrediënten die erin zijn verwerkt. Ook helpt deze shampoo tegen roos, korstjes en berg op het hoofd. De hoofdhuid ziet er na gebruik van de babyshampoo gezonder uit.

Mustela babyshampoo

De babyshampoo van Mustela is bedoeld voor pasgeboren baby’s. Deze shampoo voorkomt melkkorstjes, dankzij de kerato-regulerende werking. Er zitten geen parabenen en fenoxyethanol in verwerkt. De haartjes voelen na een wasbeurt met deze shampoo zijdezacht aan, ruiken lekker en de shampoo is makkelijk in gebruik. Tevens prikt de shampoo niet in de ogen.

Burt’s Bees babyshampoo

Burt’s Bees heeft speciaal een shampoo en badschuim in een product weten te verwerken. De babyshampoo genaamd Baby Bee, prikt niet in de ogen, irriteert niet en is veilig voor de gevoelige huid van een baby. De formule van deze shampoo is gebaseerd op zoete sinaasappel en citroenolie, waardoor deze tegelijkertijd de huid reinigt en voedt. Ook voelen de babyhaartjes weer zacht aan.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke dag moet ik mijn baby wassen met babyshampoo?

Als de baby nog niet kan kruipen, hoeft een baby eigenlijk alleen met water gewassen te worden. De baby wordt namelijk nog niet vuil. Als de baby begint te kruipen, kun je beter babyshampoo toevoegen aan jullie badroutine. De baby gaat dan namelijk op verkenning uit in zijn omgeving. 

Wat is een pH-waarde?

De pH-waarde is de zuurtegraad van de huid. Deze ‘zuurmantel’ is een soort jasje van de epidermis. Dit jasje houdt de agressieve stoffen zoals bacteriën en micro-organismen tegen. Als je een andere pH-waarde gebruikt dan de zuurmantel – een waarde van 5,5 – verandert de kwaliteit van jouw jasje. Hierdoor kan het jasje zijn effectiviteit verliezen, waardoor de huid wordt blootgesteld aan slechte stoffen. 

Hoe gebruik je een babyshampoo?

Ga zuinig met de babyshampoo om door niet te veel te gebruiken. Met een paar druppeltjes heb je al genoeg, want het schuimt behoorlijk. Breng de shampoo aan door middel van een zachte massage. Daarnaast mag je niet vergeten om de temperatuur van het water in de gaten te houden: tussen de 30 en 35 graden is goed. Een badtijd van ongeveer vijf minuten is voldoende, waarna je de baby in een handdoek kan wikkelen. Zo krijgt de baby het niet koud.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste babyshampoos