beste boxkleed

5x Beste Boxkleed

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het beste voor je kind. Zo wil je ook dat jouw kleine comfortabel slaapt in de box op bijvoorbeeld een boxkleed. Een boxkleed is niet alleen lekker zacht, maar ook erg praktisch: je kunt een boxkleed ook gebruiken als speelkleed. Wil jij ook een boxkleed aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste boxkleden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste boxkleden

Meyco boxkleed

Dankzij het boxkleed van Meyco zal jouw kind heerlijk liggen en spelen. Het boxkleed is in meerdere kleuren beschikbaar en is gemaakt van een zachte stof, namelijk van 100 procent katoen. Als het boxkleed aan een wasbeurt toe is, kun je ‘m wassen in de wasmachine. Je kunt dit boxkleed beter niet drogen in de droger. Dit boskleed is 97 x 77 centimeter groot.

Little Dutch boxkleed

Met dit schattige boxkleed van Little Dutch ervaart jouw kind de bijzonderheden van de onderwaterwereld. Bij dit boxkleed zitten namelijk dieren, schelpen en planten die jouw kleine kan ontdekken waardoor hij of zij zich niet snel zal vervelen. Je kunt dit boxkleed ook gebruiken als speelkleed of als kleed voor onderweg. Dit kleed heeft een afmeting van 100 x 80 centimeter.

Jollein boxkleed

Het boxkleed van Jollein is een echte eyecatcher in de babykamer. Je kunt ervoor kiezen om een boxkleed dat goed aansluit bij jouw interieur: de boxkleden zijn namelijk in verschillende kleuren en printjes beschikbaar. Ook zijn de boxkleden in verschillende afmetingen beschikbaar, namelijk 75 x 90 centimeter of 80 x 100 centimeter.

Baby’s Only boxkleed

Het boxkleed van Baby’s Only is gemaakt van een stof die helemaal in is: zacht, geribd corduroy. Hierdoor voelt het kleedje superzacht aan. Bovendien is de achterkant voorzien van een teddyvoering, waardoor je het kleed aan twee kanten kunt gebruiken. De afmetingen van dit boxkleed zijn 75 x 90 centimeter.

Trixie Baby boxkleed

Een zachte, comfortabele slaapplek is gegarandeerd met het boxkleed van Trixie Baby. Het boxkleed is namelijk gemaakt van badstof en de randen zijn voorzien van katoen met een schattige print. De vulling is voorzien van 100 procent polyester, waardoor je het boxkleed niet alleen kunt gebruiken voor het slapen, maar ook voor het spelen. De afmetingen van dit boxkleed zijn 75 x 90 centimeter. 

Veelgestelde vragen

Hoe dik moet een boxkleed zijn?

Vaak denken mensen dat hoe dikker een kleed is, hoe fijner. Toch is dat niet altijd waar. Je wil namelijk niet dat het kleed te dik is en daardoor te zacht, waardoor het hoofdje van het gezicht kan wegzakken. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor jouw kindje. Meestal zijn de meeste boxkleden drie centimeter dik.

Moet je een boxkleed met een matras combineren?

De ander gebruikt alleen het matras, terwijl de ander alleen het boxkleed gebruikt. Toch is het handig om beide te combineren. Een zacht boxkleed kan het harde matras namelijk iets zachter maken, waardoor jouw baby comfortabel ligt en alsnog voldoende ondersteuning krijgt. Bovendien kun je een boxkleed makkelijker schoonmaken dan een matras.

Hoe groot moet het boxkleed zijn?

Koop een boxkleed dat past in de babybox. Het is daarom verstandig om eerst een box te kopen en vervolgens pas het boxkleed. 

Bekijk hier nog eens de volledige top-5 box kleden: