beste babybedje

5x Beste Campingbedje

Campingbedjes zijn onmisbaar als je op reis gaat, of als je baby uit logeren gaat. Een wieg is namelijk niet eenvoudig mee te nemen vanwege het gewicht en het model. Daarom is het essentieel om te kijken welk campingbedje licht van gewicht en makkelijk draagbaar is. Vooral in de eerste levensfase is het handig om een campingbedje te hebben, omdat de baby vaak slaapt. Wil jij weten welk campingbedje het beste bij jou past? Lees hieronder de beste vijf.

Lijst met 5 beste campingbedjes

DERYAN campingbedje

Het campingbedje van Deryan is eenvoudig op te zetten, zodat je het overal mee naar toe kunt nemen. Dit campingbedje is comfortabel voor in huis, op reis, op visite en op vele andere plekken. Ook beschermt dit bedje tegen de zon en insecten. Dankzij het pop-upsysteem staat binnen een paar seconden dit campingbedje klaar.

Safety 1st campingbedje

Dit campingbedje staat op poten is geschikt vanaf de geboorte tot maximaal 15 kilo. Het campingbedje van Safety 1st kun je inklappen, zodat deze eenvoudig op te zetten is. Dit campingbedje is stevig en heeft een de lange zijden gaas, zodat je je kindje in de gaten kunt houden en er een goede luchtcirculatie heerst. Voor extra comfort kun je er nog een babymatras bij aanschaffen.

Hauck campingbedje

Je kindje kan zelf het campingbedje inkruipen door middel van het kruipluik. Het campingbedje van Hauck heeft aan de zijkanten gaas. Je kunt dit bedje eenvoudig opvouwen tot een klein pakketje. Een opvouwbaar matras en een fijne draagtas zitten bij het bedje in. Ideaal als jouw kindje gaat logeren bij opa en oma. 

AeroMoov campingbedje

In een handomdraai zet je dit campingbedje op, en na afloop vouw je het weer gemakkelijk op. Het campingbedje van AeroMoov is tegelijkertijd licht en sterk. Je kunt het bedje overal mee naar toenemen. Als jouw kleine zin heeft om te spelen of behoefte heeft aan een dutje, kan dat gemakkelijk in dit campingbedje. Bij dit bedje krijg je ook een ruime tas waar je naast het campingbedje ook een dekentje of babyfoon in mee kan nemen. Ideaal!

BabyBjörn campingbedje

Het campingbedje van BabyBjörn is geschikt voor een baby of peuter, tot circa drie jaar oud. Je kunt dit campingbedje binnen een beweging opzetten, zodat je dit bedje makkelijk mee kunt nemen op reis. Ook zit er een zacht, maar stevig matras bij inbegrepen. De zijkanten van het bedje bestaan uit gaas, zodat je je baby altijd in het zicht hebt. Het handige van dit campingbedje is dat je geen losse onderdelen hoeft te bevestigen. De poten klappen namelijk vanzelf uit.

Veelgestelde vragen

Tot welke leeftijd kun je een campingbedje gebruiken?

Meestal kunnen campingbedjes gebruikt worden totdat de baby een bepaald gewicht heeft bereikt, afhankelijk van het model. Campingbedjes ondersteunen vooral een gewicht tot maximaal 15 kilo. Dit betekent dat campingbedjes geschikt zijn voor kinderen van ongeveer drie of vier jaar oud. Toch is het handig om altijd even de specificaties van het campingbedje te checken.

Waar zijn campingbedjes voor bedoeld?

Campingbedjes gebruik je als je op reis bent of ergens buitenhuis, als alternatief van een babybedje. Het is namelijk erg handig om een campingbedje te hebben als je reist. Baby’s slapen namelijk veel in de eerste levensfase. Bovendien zijn campingbedjes makkelijk op te zetten en af te breken. Ook al is het campingbedje net zo comfortabel als het gewone babybedje thuis, moet het wel benadrukt worden dat campingbedjes de babybedjes niet mogen vervangen. Campingbedjes zijn namelijk uitsluitend bedoeld voor tijdelijk gebruik.

Welk matras is geschikt voor een campingbedje?

Over het algemeen zijn campingbedjes voorzien van een matras. Dit betekent niet dat dit matras het beste is. Controleer daarom altijd de kwaliteit van het bijgeleverde matras. Het matras kan namelijk erg dun of hard zijn, wat niet comfortabel is voor jouw baby. Je kunt ook een extra matras kopen. De afmetingen hiervan zijn meestal 120 x 60 centimeter. Controleer ook hier of het matras voldoet aan de stevigheid, veiligheid, het ademend vermogen en het comfort.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste campingbedjes