beste bijtring

5x Beste Bijtring

Het is een pijnlijke fase voor baby’s als de tanden doorkomen. Dit begint ongeveer als baby’s zes maanden oud zijn. Toch is dit proces al drie maanden eerder te merken. Baby’s voelen zich ongemakkelijk, huilen constant en kwijlen veel. Een babybijtring kunnen deze symptomen doen verlichten. Ook is dit een stressvolle tijd voor de ouders, daarom is de bijtring een onmisbaar product in deze vervelende fase. Wil jij weten welke bijtring het beste is? Lees hieronder meer.

Lijst met 5 beste bijtringen

Sophie de Giraf bijtring

Deze bijtring is gemaakt van 100 procent natuurlijk rubber. Dit maakt de bijtring van Sophie de Giraf perfect om het zere tandvlees te verzachten. De bijtring is niet schadelijk voor de baby en bevat naast de ringen meerdere plekken waar de baby op kan kauwen, bijvoorbeeld de poten en de oren. De bijtring heeft twee verschillende texturen, zodat de baby zelf kan aanvoelen wat fijn voor hem of haar is. Ook kan de baby gemakkelijk de bijtring vasthouden door de twee ringen.

Lamaze bijtring

Met de vrolijk gekleurde Kapitein Kalamari van Lamaze worden alle zintuigen geprikkeld. Deze kapitein heeft namelijk acht poten, een hoedje dat kraakt en een verstopte spiegel. Kiekeboe! Hiermee wordt het verbeeldingsvermogen geactiveerd. Aan een van de poten hangen twee bijtringen, zodat jouw kindje de pijn kan verlichten als de tandjes doorkomen. Ook is de Kapitein voorzien van een rammelaar. De Kapitein kan overal mee naartoe dankzij de handige ring aan de bovenkant. Zo kun je hem overal ophangen.

VTech bijtring

Dit schattige nijlpaard van VTech verlicht de pijn bij jouw baby als de tandjes doorkomen. Op de twee poten van het nijlpaard kan jouw kleine bijten als dat nodig is. Daarnaast komt er uit dit nijlpaard zelfs geluid: druk op de knipperende hart-knop om grappige geluiden, vrolijke zinnetjes, liedjes en melodieën te laten afspelen. Je kunt de bijtring en het elektronische gedeelte loskoppelen, zodat je de bijtring kunt schoonmaken.

Baby Banana bijtring

De Baby Banana is een tandenborstel en bijtring in een. Deze bijtring is gemaakt van 100 procent medisch siliconen, waardoor deze prettig aanvoelt in de mond van de baby. Ook kun je deze bijtring in de vaatwasser schoonmaken: de bijtring is namelijk bestemd tegen hitte. Door de vorm van een opengespleten banaan, kan de baby de bijtring makkelijk vasthouden. 

Jollein bijtring

Superzacht en comfy: de bijtring van Jollein. Deze bijtringen zijn in drie verschillende kleuren beschikbaar – roze, grijs en blauw – en is gemaakt van een zacht gebreide stof. Ook is deze bijtring in de vorm van een schattig nijlpaardje; het hoofdje is een rammelaar en het onderste gedeelte is een ring waar de baby op kan bijten. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een bijtring?

Niet alleen helpt een bijtring tegen de pijn, ook kan de bijtring als speeltje gebruikt worden. Hierdoor wordt de baby rustig. Daarnaast zijn bijtringen gemaakt van natuurlijke en gepatenteerde stoffen, zodat ze veilig zijn voor jouw kindje. Ook hebben de meeste bijtringen aantrekkelijke kleuren, zodat jouw kind genoeg oog heeft voor dit speeltje. Als laatste voordeel bevordert een bijtring het doorkomen van tandjes, omdat de baby op het tandvlees drukt.

Vanaf wanneer mag mijn kind een bijtring gebruiken?

Het doorkomen van de tandjes gebeurt bij ongeveer zes maanden, maar de symptomen beginnen al eerder. Baby’s gaan bijvoorbeeld vanaf ongeveer drie maanden al op hun vuistjes bijten, immers kan dit per leeftijd verschillen. Er bestaan bijtringen die geschikt zijn de eerste paar maanden van een baby. Andere bijtringen worden aanbevolen vanaf zes maanden. Daarom is het van groot belang om de juiste bijtring te kiezen die past bij de leeftijd. Anders kan de bijtring geen nut hebben, of kan het zelfs gevaarlijk zijn voor je kindje.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bijtring?

Een aantal aspecten zijn belangrijk om op te letten, zoals de kwaliteit, veiligheid en het ongemak die je wegneemt bij de baby. In de meeste gevallen zijn bijtringen gemaakt van rubber, siliconen en kunststof. Vermijd bijtringen waar batterijen of trillingen inzitten. Als een bijtring het CE-certificaat heeft, weet je zeker dat het product van goede kwaliteit is. Ook is de vorm belangrijk voor de baby: als deze niet comfortabel is, zal de baby deze ook niet willen gebruiken. Als er bijvoorbeeld handgrepen aanzitten, kunnen de baby’s dit gemakkelijk zelf vasthouden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste bijtringen