beste draagzak

5x Beste Draagzak

Als je een wandeling wil maken met je baby’tje, kan dat nogal lastig zijn. Baby’s vragen namelijk veel van je, en je bent geen octopus met acht handen. Daarnaast wil je je baby bij je in de buurt hebben, maar je wil ook goed kunnen bewegen. De draagzak kan hiervoor een oplossing zijn. Hiermee kun jij je baby gemakkelijk bij je dragen en jij kunt jezelf vrij bewegen. Wil jij weten welke draagzak de beste is? Lees hieronder meer.

Lijst met 5 beste draagzakken

Tula draagzak

Deze draagzak kun je op je buik en op je rug dragen. In de Tula draagzak zit jouw kindje altijd in een goede ergonomische houding. Dit houdt in dat je kindje een goede knie-tot-knieverhouding heeft en de billen lager zitten dan de knieën. Ook heeft het ruggetje op deze manier een goede bolling en hiermee wordt het gewicht van de baby goed verdeeld. Je kunt de draagzak in de lengte vaststellen door middel van gespen, en in de breedte door middel van drukknopen.

Minimonkey draagzak

De draagzak van Minimonkey is de kleinste en lichtste draagzak ter wereld. De draagzak weegt maar 175 gram en als je hem opvouwt is het een klein zakje. Deze draagzak kun je meteen gebruiken vanaf de geboorte, tot ongeveer twee jaar. De draagzak kan namelijk maximaal 15 kilo dragen. De draagzak groeit mee met jouw baby’tje. De draagzak is gemaakt van mesh, zodat jij ook je baby kan dragen onder de douche, in het zwembad of op het strand.

ByKay draagzak

Dankzij de draagzak van ByKay heb jij jouw kleine altijd bij je. Je kunt deze draagzak namelijk vastbinden aan je rug, buik en heupen. Je maakt ‘m vast door middel van een kliksysteem en een bevestigingsbandje. Dit maakt de draagzak gemakkelijk om aan te doen, zonder hulp van iemand anders. De draagzak van ByKay zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Zo past de draagzak bij welke outfit dan ook.

Ergobaby draagzak

De draagzak van Ergobaby heeft vier verschillende ergonomische draagopties. Je kunt deze draagzak namelijk aanpassen aan de groei van je kindje. De ruggensteun van de draagzak kun je verstellen door hem naar beneden te vouwen. Ook groeit het UV-werende kapje mee met de baby. Dat maakt deze draagzak erg praktisch. Bovendien zit jouw baby met het ruggetje tegen jou aan. Zo kan jouw kleine genieten van alle indrukken om zich heen.

GoldBaby draagzak

Dankzij het brede zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of jouw baby goed zit in de draagzak. De draagzak van GoldBaby garandeert stevigheid en veiligheid dankzij de YKK-gespen. Daarnaast zit er een mutsje in de draagzak: zo kun je ook met slecht weer even met jouw baby’tje naar buiten. Je kunt je baby op de rug of op de buik dragen. Ook kun je deze draagzak eenvoudig opbergen in de bijgeleverde tas. 

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een draagzak nodig?

In de borstvoedingsfase is een draagzak erg handig. Ook zitten bij veel draagzakken mutjes, zodat je meer privacy hebt tijdens de borstvoeding. Hierdoor krijgt jouw baby een veilig gevoel. Deze ergonomische houding – de kikkerhouding – bootst dezelfde houding na als in de baarmoeder. De lichamelijke aanrakingen zullen de band tussen jou en jouw baby versterken, wat een groot voordeel is van een draagzak.

Zijn draagzakken veilig?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wat betreft veiligheid van een draagzak. Zorg er in ieder geval voor dat het gezichtje constant zichtbaar is, zodat de luchtwegen ook vrij zijn. Pasgeboren baby’s kunnen namelijk nog niet zelf hun hoofdje omhooghouden, en zouden hierdoor kunnen stikken. Daarom worden er vaak hoofdsteuntjes bijgeleverd, of deze kun je zelf kopen. Daarnaast is de positie van de baby van groot belang als je gebruikmaakt van een draagzak. De natuurlijke houding is rechtop, met de beentjes gespreid en de knietjes hoger dan de billetjes. Een goede draagzak bootst deze kikkerhouding na. Bovendien moet je erop letten dat de sluitingen van de draagzak veilig genoeg zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste draagzakken