beste draagdoek

5x Beste Draagdoek

Al eeuwenlang worden baby’s gedragen met een draagdoek, en dat is ook niet zo gek. Een draagdoek draagt namelijk bij aan een betere band tussen ouder en kind. Daarnaast heb jij jouw handen vrij voor andere bezigheden. Tegenwoordig bestaan er talloze draagdoeken, waardoor jij wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Wil jij ook deze handige accessoire aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste draagdoeken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste draagdoeken

Babylonia draagdoek

Vanaf de geboorte totdat jouw kindje achttien kilo weegt, kun jij genieten van de draagdoek van Babylonia. Zowel het hoofdje en de rug van jouw baby worden ondersteund en ook is het voor jou als ouder comfortabel genoeg: het lichaamsgewicht wordt optimaal verdeeld tussen het bovenlichaam en de heupen.

Baby Garden draagdoek

Ook het draagdoek van Baby Garden is geschikt voor kindjes tot en met achttien kilo. Het grote voordeel van deze draagdoek is dat deze is gemaakt van 95 procent zacht katoen en 5 procent elastaan. Genoeg flexibiliteit en draagcomfort zijn gegarandeerd met deze draagdoek.

PORA draagdoek

Eenvoudig te bevestigen, gemaakt van zacht materiaal en het verlicht de rugklachten: dat is de draagdoek van PORA in een notendop. Dankzij een draagdoek kun jij jouw handen vrij bewegen. De baby zit in deze draagdoek altijd in de M-positie, die ook wordt aangeraden door verloskundigen en artsen. Dankzij deze positie wordt de baby voldoende ondersteund en zit de baby in een ergonomische houding.

Bykay draagdoek

Het fijne aan de draagdoek van Bykay is dat de baby zich heerlijk geborgen voelt. Ook is deze geschikt voor de grotere kinderen; deze draagdoek kan gebruikt worden voor kinderen tot en met achttien kilo. Met de elastische sluitingswraps zorg jij ervoor dat jouw baby stevig en met een ideale positie in de draagdoek ligt.

MinaPark Products draagdoek

Dankzij de draagdoek van MinaPark Products is jouw kindje altijd veilig bij jou in de buurt. De stof van deze draagdoek is gemaakt van stevig maar flexibel katoen, wat extra comfortabel is voor zowel jou als voor jouw kleine. Met de bijgeleverde reistas kun jij jouw draagdoek overal mee naartoe nemen.

Veelgestelde vragen

Een draagdoek of een draagzak: wat is het verschil?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een draagdoek een doek wat je om jouw lijf en het lijf van jouw baby kunt wikkelen. Een draagzak is een zak waar je de baby meteen in kunt zetten, zonder de zak dicht te knopen.

Hoe maak ik de draagdoek vast?

Allereerst vouw je de draagdoek open. Knoop hem eerst om je middel en vervolgens zet je je kind in het doek. Knoop de draagdoek stevig vast, zodat de draagdoek niet afglijdt. Zorg dat de baby in een M-positie zit.

Hoe strak moet de draagdoek zitten?

De draagdoek moet liever te strak zitten dan te los. Bij het omknopen van de draagdoek hoef je geen ruimte meer over te laten; je mag het doek dus redelijk strak knopen. Hoe strakker de draagdoek, hoe hoger de baby zit.

Bekijk hier de volledige top-5 beste babydraagdoeken