beste zwangerschapstest

5x Beste Zwangerschapstest

Een symptoom waaraan je kunt herkennen dat je zwanger bent, is dat de menstruatie ermee ophoudt. Om dit te bevestigen, kun je een test uitvoeren. Meestal gebeurt dit met een zwangerschapstest, omdat dit de snelste en makkelijkste manier is om te checken of je inderdaad zwanger bent. Het aanbod van zwangerschapstesten is enorm en daardoor bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij hieronder de vijf beste zwangerschapstesten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste zwangerschapstesten

Telano zwangerschapstest

Je kunt met de zwangerschapstest van Telano al zes dagen voor de verwachte menstruatie testen. Het absorberende deel van de test is zes millimeter breed, waardoor deze extra makkelijk in gebruik is. Binnen een paar minuten kun je de uitslag al lezen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat deze test 99 procent nauwkeurig is. Deze zwangerschapstest is voorzien van het CE 0123-keurmerk.

Sensitest zwangerschapstest

Met de zwangerschapstest van Sensitest kun je ook extra vroeg testen: vanaf zes dagen voordat je overtijd bent kun je de test al gebruiken. Het is een extra gevoelige zwangerschapstest van 10 MIU/ml. Een voordeel van deze test is dat de test geen indrooglijntjes heeft. Dit maakt het gebruik van de test hygiënisch. Ook wordt er een duidelijke handleiding meegeleverd.

Clearblue zwangerschapstest

De zwangerschapstest van Clearblue vertelt jou hoeveel weken je zwanger bent. De test geeft aan of je een tot twee weken zwanger bent, twee tot drie of meer dan drie weken. Bovendien kun je met deze test ook vroeg testen: je kunt al vijf dagen voor de gemiste menstruatie de zwangerschapstest gebruiken. Bovendien heb je binnen drie minuten de uitlag en de test is meer dan 99 procent betrouwbaar. 

Etos zwangerschapstest

Binnen vijf minuten weet je of je zwanger bent dankzij de zwangerschapstest van Etos. Ook dit is een snelle zwangerschapstest: de test checkt de aanwezigheid van humaan choriongonadotrofine. Je kunt al vijf dagen voor de verwachte menstruatie de test gebruiken. 

Mat Care zwangerschapstest

De zwangerschapstest van Mat Care is eenvoudig; het zijn namelijk strips. Je kunt simpelweg wat urine opvangen in een schoon bakje. Vervolgens houd je de strip drie seconden lang in de urine en binnen drie minuten kun je de uitslag aflezen. Ook deze test is zeer gevoelig: je kunt al vier dagen voor de verwachte menstruatie deze test gebruiken. Deze testen zijn nauwkeurig en CE-gecertificeerd.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een zwangerschapstest uitvoeren?

Hoe je een zwangerschapstest uitvoert, hangt natuurlijk af van het type dat je hebt gekocht. Wel zijn alle testen eenvoudig in gebruik. Voordat je gaat testen, moet je de bijsluiter van de test goed doorlezen. Vervolgens moet je in vrijwel alle gevallen urine opvangen. De test meet namelijk het hCG-gehalte in de urine. De test moet je in de urine leggen, of je moet over de test heen urineren. Wanneer je dit hebt gedaan, moet je wachten op de uitslag.

Wat is de beste tijd om de zwangerschapstest uit te voeren?

Er bestaan gevoelige zwangerschapstesten die al een aantal dagen vóór de menstruatie aangeven of je in verwachting bent. De gewone zwangerschapstesten kun je het beste gebruiken twee tot vijf dagen ná het verwachte menstruatiemoment. Ook raden veel experts aan om de zwangerschapstest uit te voeren met ochtendurine, omdat het zwangerschapshormoon hierin het meest aanwezig is.

Kan een zwangerschapstest een fout bevatten?

Het kan altijd gebeuren dat een zwangerschapstest een onterechte uitslag geeft. Als je een onterechte positieve uitslag hebt gekregen, kan het zijn dat jij op dat moment een iets hoger hCG-percentage in je lichaam had. Als je een onterechte negatieve uitslag hebt gekregen, had je misschien op dat moment een te lage hCG-waarde. Ook kan het voor komen dat jouw urine te dun was, of dat je de urine niet direct na het opvangen hebt getest. Het is daarom altijd aan te raden om een paar dagen later een tweede test uit te voeren.

Bekijk hier de volledige top-5 beste zwangerschapstesten