beste flessenwarmer

5x Beste Flessenwarmer

Als je je baby rechtstreeks borstvoeding geeft, is de voeding op de juiste temperatuur: rond de 37 graden. Echter, moeten sommige moeders hun melk afkolven of wordt de baby gevoed met flesvoeding. Deze voeding moet ook op de juiste temperatuur worden gebracht, voordat je de voeding aan de baby gaat geven. Met een flessenwarmer kun jij de voeding opwarmen binnen een mum van tijd. Wil jij ook ervaren hoe handig zo’n flessenwarmer kan zijn? Hieronder staan de vijf beste flessenwarmers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste flessenwarmers

Alecto flessenwarmer

De flessenwarmer van Alecto kan verwarmen, steriliseren en ontdooien. Je kunt de flessenwarmer instellen op de juiste temperatuur, zodat de voeding binnen een paar minuten klaar is. Het verwarmen gaat geleidelijk en op het display kun je in de gaten houden wanneer het flesje klaar is. Ook hoef je dankzij deze flessenwarmer jouw flesjes niet meer uit te koken. Bovendien passen vrijwel alle flesjes in de flessenwarmer.

Philips Avent flessenwarmer

Het oververhitten van voeding is verleden tijd dankzij de flessenwarmer van Philips Avent. Je kunt eenvoudig het melkvolume instellen, op ‘start’ drukken en de rest doet de flessenwarmer. Ook kan deze flessenwarmer snel ontdooien. Wanneer het flesje op de gewenste temperatuur is, behoudt de flessenwarmer zijn warmte tot wel zestig minuten. Ook kun je gepureerde groenten eenvoudig opwarmen.

Luvion flessenwarmer

Binnen no time kun jij jouw kleine voorzien van eten dankzij de flessenwarmer van Luvion. Je kunt namelijk met deze flessenwarmer ontdooien, opwarmen, warmhouden en met de bijgeleverde stoomkap zelfs steriliseren. Dit gaat allemaal snel, geleidelijk en eenvoudig. Je stelt de temperatuur en de tijd in en de flessenwarmer gaat aan de slag. Ook passen flesjes van alle bekende merken in deze flessenwarmer, zoals Difrax, Nuby, Philops en Dr. Brown’s.

Dr. Brown’s flessenwarmer

Met de voorgeprogrammeerde warmte-instellingen is de flesvoeding binnen een handomdraai warm. Dr. Brown’s flessenwarmer is geschikt voor diverse soorten babyflessen, inhoudsmaten en starttemperaturen. Met de automatische uit-stand voorkom je dat de voeding oververhit raakt. Ook kan deze flessenwarmer steriliseren. De meeste flesjes passen op deze flessenwarmer. Wel is het van belang om even de temperatuur de voelen voordat je de voeding aan jouw kleine geeft.

Tommee Tippee flessenwarmer

De flessenwarmer van Tommee Tippee kun jij, waar je ook bent, jouw baby’tje voorzien van voeding. Dit is namelijk een flessenwarmer voor op reis. Je vult eenvoudig de maatbeker met gekookt water en je sluit ‘m af met de dop en de bijgeleverde beker. Het water blijft voor een zeer lange tijd warm. Met het verwarmde water kun jij elk moment de flesvoeding op de juiste temperatuur brengen. Wel is de opwarmtijd afhankelijk van de hoeveelheid voeding. De maatbeker is breed genoeg voor vrijwel alle flessen.

€19,69
€29,99
Tijdelijk niet op voorraad

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik babyvoeding niet warm maken in de magnetron?

Met een magnetron kun je de temperatuur van de voeding niet makkelijk in de gaten houden. Als de babyvoeding te heet is voor jouw baby, kan dat brandwonden veroorzaken. Dit geldt ook voor kunstmatige voeding. Ook kan de voeding zijn belangrijke voedingsstoffen verliezen als de voeding te heet wordt.

Wat zijn de voordelen van een flessenwarmer?

Allereerst bespaart het je een hoop tijd als je gebruikmaakt van een flessenwarmer. Zo heb je geen pannen meer nodig om de voeding klaar te maken voor jouw baby. Afhankelijk van het product kan de flessenwarmer over het algemeen de voeding warm maken in 90 seconden tot zeven minuten. Ook worden op deze manier belangrijke voedingsstoffen behouden en wordt de voeding geleidelijk warm gemaakt. Daarnaast is een flessenwarmer nauwkeurig. Flessenwarmers verwarmen de babyvoeding ongeveer op tot 36 graden, net als de lichaamstemperatuur.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor de baby?

Eiwitten bevindt zich in de babyvoeding. De eiwitten zijn de bouwstenen voor alle weefsels en dienen als een energiebron. Daarnaast zijn vetten belangrijk voor de celstructuur en voor een evenwichtige groei. Ook zit er lactose in babymelk, wat belangrijk is bij de ontwikkeling van het brein. Bovendien heeft lactose een bacterieremmende werking. Naast deze stoffen zitten er nog veel meer belangrijke vitaminen en mineralen in melk die belangrijk zijn voor de groei van jouw kindje.

Bekijk hieronder de volledige top-5 flessenwarmers