beste zwembandje

5x Beste Zwembandjes

Op een zomerse dag wil men niets liever dan heerlijk vertoeven aan het strand of aan het zwembad. Wij Nederlanders houden immers van zwemmen. Wanneer je samen met jouw kindje gaat zwemmen, staat veiligheid natuurlijk voorop. Met zwembandjes kan jouw kindje genieten van het koele water én ontwikkelt jouw baby’tje sterkere spieren en psychomotorische vaardigheden. Wil jij ook zwembandjes aanschaffen voor jouw kleine? Hieronder zetten wij de vijf beste zwembandjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste zwembandjes

BECO zwembandjes

BECO staat bekend om haar duurzaamheid, veiligheid en hoge kwaliteit. De zwembandjes zijn gemaakt van gelamineerd folie, die een dikte hebben van 0,3 millimeter. Daarnaast zijn de bandjes voorzien van twee luchtgedeeltes met extra grote en stevige ventielen. Ook al heeft jouw kind dunne armpjes, de bandjes blijven goed zitten en daarnaast vallen ze extra goed op door het felle oranje design.

Sevylor Europe zwembandjes

De extra-veilige zwembandjes van Sevylor Europe bieden niet alleen ondersteuning bij de armen, maar ook bij de borst. De zwembandjes zijn zo ontworpen dat ze voorkomen dat jouw kleine kopje-onder gaat. Ook zijn de bandjes eenvoudig aan te doen. Bovendien zijn de bandjes beschikbaar in vier verschillende ontwerpen. Zo is er voor ieder wat wils! 

Bema zwembandjes

Met de zwembandjes van Bema blijft jouw kindje gegarandeerd drijven. De zwembandjes zijn stevig, veilig en vanaf het eerste geboortejaar al te gebruiken. Je kunt eerst één kant opblazen, waarna je de bandjes vervolgens gemakkelijk om de armen kunt doen. Daarna blaas je de rest op. Zo kun je de bandjes eenvoudig omdoen, zonder dat jouw kleine er last van heeft. Deze zwembandjes zijn te gebruiken tot en met dertig kilo.

Kidzstore.eu zwembandjes

De vrolijke zwembandjes van Kidzstore.eu laten jouw kind veilig zwemmen. Ze bieden namelijk ondersteuning bij de armen en de borst, zodat het eigenlijk een zwemvest is. Dit biedt meer comfort voor jouw kindje. Dankzij de schuimvulling in het zwemvest is opblazen niet nodig en dit zorgt ervoor dat je het zwemvest makkelijk kunt aantrekken. Het zwemvest is geschikt voor kinderen tussen de twee en zes jaar.

Benza zwembandjes

Jouw kindje zal zwemmen nóg leuker vinden met de zwembandjes van Dora the Explorer van het merk Benza. Binnen een minuut zijn de zwembandjes opgeblazen zodat jouw kindje direct kan genieten van het water. De zwembandjes zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, tot en met zes jaar. Ook zijn deze bandjes makkelijk leeg te maken, door allen het dopje uit het ventiel te halen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van zwembandjes?

Het belangrijkste voordeel van zwembandjes is dat ze jouw kindje laten drijven. Dit zorgt ervoor dat jouw kind veilig kan zwemmen. Een ander voordeel is dat zwembandjes beschikbaar zijn in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een betaalbaar item tussen zit. Echter, kunnen zwembandjes de bewegingsvrijheid van jouw kindje belemmeren. Zo moet jij als ouder alsnog continu jouw kindje in de gaten houden.

Hoe raakt mijn kind gewend aan de zwembandjes?

Doe allereerst de zwembandjes om en controleer of er geen lucht uit de bandjes ontsnapt. Vervolgens laat je jouw kind langzaam aan het water wennen en stel jouw kindje gerust door middel van een knuffel of lieve woordjes. Je kunt ook gaan wandelen door het zwembad, hierdoor raakt jouw kind gewend aan de omgeving. Bovendien kun je speelgoed meenemen, zodat jouw kleine het water verbindt aan vermaak.

Waar moet ik op letten als ik zwembandjes koop voor mijn kind?

Veiligheid is het belangrijkste aspect waar je op moet letten. Onder andere kun je letten op verschillende keurmerken, zoals het CE-keurmerk waarbij de veiligheid wordt getest van het product. Bovendien speelt het zwemniveau, de leeftijd en het gewicht van jouw kind mee. De zwembandjes moeten namelijk een bepaald gewicht boven water kunnen houden. Daarnaast kun je letten op het materiaal waarvan de zwembandjes worden gemaakt. De meeste bandjes worden gemaakt van plastic, zodat de bandjes blijven drijven op het water. Vermijd liever schadelijke stoffen zoals BPA, wat een geïrriteerde huid kan veroorzaken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwembandjes