beste handkolf

5x Beste Handkolf

Als moeder zijnde is het een fijne ervaring als je borstvoeding kunt geven. Wanneer je een druk leven hebt en veel buitenshuis bent, is kolven een goede oplossing. Zo kun je alsnog jouw baby voorzien van moedermelk en bespaar je een hoop tijd. Ook kun je met een handkolf nog lang genieten van de fase van het geven van borstvoeding. Wil jij ook een handkolf aanschaffen? Hieronder zetten we de vijf beste handkolven voor je op een rij.

Lijst met 5 beste handkolven

Philips Avent handkolf

De handkolf van Philips Avent heeft zich doen inspireren door de zuigkracht van de baby. Je kunt eenvoudig de zuigkracht en het ritme van het kolven aanpassen. Ook kun je kolven zonder dat je naar voren hoeft te leunen. Bovendien past het siliconen uiteinde zich aan de borst aan. De kolf is licht en makkelijk mee te nemen in de bijgeleverde toilettas, zodat je op elk gewenst moment kan gaan kolven.

BYER handkolf

De BYER-handkolf kan wel 120 milliliter moedermelk opslaan. Bovendien past deze kolf op vrijwel elke borst. Je kunt de kolf na gebruik makkelijk schoonmaken in de vaatwasser en steriliseren in kokend water, want een goede hygiëne is van groot belang. Daarnaast is deze handkolf gemaakt van hoge kwaliteit siliconen, is BPA-vrij en FDA-goedgekeurd.

Medela handkolf

De kleine handkolf van Medela is ideaal voor moeders die graag een kolf bij de hand willen hebben. Deze handkolf kan eerder worden gezien als een back-up op de elektrische kolf, zodat je de handkolf kunt gebruiken in situaties als je buitenshuis bent. Ook is de handkolf voorzien van 2-Phase Expression-technologie. Dit bootst het natuurlijke zuiggedrag van de baby na. Het betekent dat je start met kolven om de toeschietreflex te stimuleren, zodat de melk begint te stromen. Dit doe je met de korte kant van de kolf. Vervolgens ga je verder met de lange kant om in een lager tempo af te kolven.

€51,99
Tijdelijk niet op voorraad

Haaka borstkolf

Met de siliconen borstkolf van Haaka hoef je niet te pompen met de hand: een echte musthave voor als jouw baby aan de ene borst drinkt, terwijl jij de andere borst wil afkolven. Je knijpt in de kolf om ‘m vacuüm te zuigen, en vervolgens zet je de kolf op de borst. Dit is meestal al voldoende om de toeschietreflex te stimuleren. Vervolgens doet de kolf zijn werk. Als de kolf is volgeraakt, kun je de inhoud in een glazen voorraadflesje stopen. Je kunt de kolf afsluiten met een zuignap. De kolf is vrij van BPA, PVC, ftalaat en bleekmiddelen.

Vican borstkolf

Onderweg, op het werk of tijdens een avondje uit: de borstkolf van Vican is ideaal als je snel wil afkolven. Dankzij het kleine formaat past die in iedere handtas. De kolf is geruisloos en je kunt zelf bepalen in welk tempo je gaat kolven. Je kunt deze borstkolf volledig demonteren, zodat je de kolf goed kunt schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik de afgekolfde melk bewaren?

Het is aan te raden om niet meer dan 100 milliliter per flesje te bewaren. Ook kun je de datum van het afgekolfde melk opschrijven. Buiten de koelkast kan melk ongeveer vier tot zes uur worden bewaard. In de koelkast blijft melk zo’n drie tot vijf dagen goed, in een vriezer op een stand van -18 graden vier maanden en in een professionele vriezer negen maanden. Als de melk eenmaal is ontdooid, kun je de melk niet opnieuw invriezen.

Hoe maak ik een handkolf schoon?

Wist je dat het goed reinigen van de handkolf essentieel is voor de zuigkracht? Moedermelk bevat namelijk veel vetten en moet daarom goed gereinigd worden. Maak dus de kolf na ieder gebruik goed schoon. Bovendien kun je de kolf elke dag steriliseren. Dit kun je doen in een pan met kokend water. Let er wel op dat je de onderdelen van de handkolf laat opdrogen in een schoon droogrek.

Wat zijn de voordelen van een handkolf?

Allereerst heb je geen elektriciteit of batterijen nodig bij een handkolf. Ze zijn eenvoudig te vervoeren, compact en over het algemeen geruisloos. Bovendien kunnen ze op elk moment worden gebruikt, in tegenstelling tot elektrische kolfapparaten. Daarnaast kun je de handkolf volledig demonteren zodat je de kolf goed kunt schoonmaken. 

Bekijk hier de volledige top-5 handkolven: