beste kolfapparaat

5x Beste Kolfapparaat

Borstvoeding kan een mooi moment zijn voor moeders. Het zorgt voor een emotionele band tussen moeder en kind. Toch is het niet vanzelfsprekend om borstvoeding te geven. Het kan bijvoorbeeld veel pijn doen of je moet er veel moeite voor doen om melk te produceren. In deze situaties kan een kolfapparaat een goede uitkomst bieden en het bespaart ook nog eens veel tijd. Wil jij ook een kolfapparaat aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste kolfapparaten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kolfapparaten

NurtureGoods kolfapparaat

Een effectieve, pijnloze en probleemloze melkproductie wordt gegarandeerd met het kolfapparaat van NurtureGoods. Dankzij de micro-trillingen van het apparaat wordt de borst gestimuleerd om melk af te geven, omdat dit de zuigkracht van de baby nabootst. Met het display kun jij het kolfapparaat eenvoudig bedienen en kun je kiezen uit de negen verschillende zuigniveaus.

Philips Avent kolfapparaat

Het zachte siliconen kussen op het kolfapparaat van Philips Avent zorgt ervoor dat de borst goed aansluit. Het kussentje past zich namelijk aan elke borst aan. Het apparaat gaat automatisch over van de stimulatiestand naar de kolfstand. Ook kun je zelf kiezen uit acht stimulatie- en zestien kolfstanden. Wanneer jij een fijne stand hebt gevonden, wordt dat door het kolfapparaat onthouden.

Casa de Praia kolfapparaat

Met het dubbele kolfapparaat van Casa de Praia kunnen beide borsten tegelijk worden gekolfd. Zo ben jij twee keer zo snel klaar met het kolven. De afgekolfde melk komt automatisch terecht in flesjes, die je naderhand in de koelkast of diepvries kunt leggen. Er is één borstschild beschikbaar: let er dus op dat deze wel goed om de borst pas, zodat pijnlijke tepels worden voorkomen.

Koalaa kolfapparaat

Het kolfapparaat van Koalaa is stil, oplaadbaar en compact zodat je overal kunt kolven. Met het dubbele kolfapparaat kun jij ervoor kiezen om beide borsten te kolven, of dat je één borst kolft en met de andere borst voeding geeft aan jouw kleine. Het kolfapparaat is voorzien van vijf standen, waaronder een stimulatiemodus en een nasale zuigkrachtmodus die ervoor zorgt dat het verstopte neusje van de baby niet zorgt voor ongemakken.

Medela kolfapparaat

Met het enkelzijdige kolfapparaat van Medela kun je snel en efficiënt melk afkolven. Het borstschild heeft een wijdere openingshoek, zachte randen en kan rondom gedraaid worden. Zo past het borstschild op vrijwel elke borst, wat zorgt voor een goede melkstroom. Dankzij de wijde openingshoek worden de melkkanalen niet verstopt en kun jij in elke gewenste positie kolven. Ook wordt het natuurlijke zuiggedrag nagebootst bij dit kolfapparaat.

Veelgestelde vragen

Moet ik melk uit het kolfapparaat opwarmen?

De net-gekolfde moedermelk heeft ongeveer een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Wanneer je direct na het kolven melk gaat geven aan jouw kindje, hoef je de melk niet op te warmen. De melk is dan nog op temperatuur. Wanneer de moedermelk uit de koelkast of diepvries komt, moet je het natuurlijk wel even opwarmen. Het is belangrijk om bevroren melk op een natuurlijke wijze te laten ontdooien; doe de melk dus niet in de magnetron om te voorkomen dat de melk te heet wordt. In plaats van de magnetron kun je kiezen voor een flessenwarmer of de au-bain-Marie-methode.

Wanneer moet ik kolven?

Eigenlijk kun je op elk moment van de dag kolven. Je kunt zelfs voor de borstvoeding nog even gaan kolven. Wees niet bang dat jouw baby dan zonder melk kan komen te zitten: als de baby een paar minuten aan de borst zuigt, wordt er al nieuwe melk geproduceerd. Ook kun je tijdens het borstvoeding geven gaan kolven. Terwijl jouw baby drinkt uit de borst, kun je het kolfapparaat aan de andere borst zetten. Zo maak je gebruik van het natuurlijke drinkgedrag van de kleine. Ook kun je na het borstvoeding geven het kolfapparaat erbij pakken. Zo kolf je het restant af.

Wat is het verschil tussen een elektrisch kolfapparaat en een handkolf?

Met een elektrisch kolfapparaat gaat het kolven automatisch. Je hoeft dus niet met de hand te kolven. Zo voorkom je dat je tijdens lange kolfsessies kramp in je vingers krijgt. Ook kun je met een elektrisch kolfapparaat de duur, snelheid en zuigkracht instellen. Met een handkolf heb je geen elektriciteit nodig en kun jij op elk moment gaan kolven, in tegenstelling tot het elektrische kolfapparaat.

Bekijk hier de gehele top-5 kolfapparaten: