beste schommelstoel babykamer

5x Beste Schommelstoel Babykamer

Er ontstaat een hechte band tussen moeder en kind als je borstvoeding kunt geven. Echter, kan borstvoeding een moeilijke opgave zijn. Het is daarom van groot belang als jij een goede positie kan innemen, wat fijn is voor jou en ook voor de baby. Een schommelstoel biedt jou bijvoorbeeld veel comfort en de ideale ruimte. Zo kun jij alsnog genieten van dit speciale moment. Wil jij weten welke schommelstoel perfect is voor de babykamer? Hieronder zetten wij de vijf beste schommelstoelen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste schommelstoelen voor de babykamer

Sortio Home schommelstoel

De schommelstoel van Sortio Home zal prachtig staan in welke babykamer dan ook. Dankzij het Scandinavische design is het een echte eyecatcher. De schommelstoel is gemaakt van een zachte stof, met een onderstel gemaakt van metaal en hout. Omdat de stoel laag is, kun je zonder moeite plaatsnemen in de stoel. De schommelstoel is beschikbaar in meerdere kleuren.

Songmics schommelstoel

Ontspannen schommelen in de babykamer is gegarandeerd met de schommelstoel van Songmics. Je kunt er zelfs voor kiezen om jouw kleine te voeden met jouw benen omhoog, dankzij de verstelbare voetensteun. De stoel is voorzien van kussens met een sponsvulling, die je kunt afnemen en uitwassen. Het onderstel is gemaakt van 100 procent berkenhout.

Vipack schommelstoel

De schommelstoel van Vipack is tijdloos, klassiek en comfortabel. Bovendien is deze witte schommelstoel met het bijgeleverde grijze kussen een echte musthave in de babykamer. De stoel zorgt ervoor dat jij samen met de baby in een perfecte zithouding plaats kunt nemen. Zo kun jij in een comfortabele positie jouw baby voorzien van voeding en vervolgens de baby in slaap schommelen.

Nancy’s schommelstoel

Met de vijfvoudige verstelbare voetensteun kun jij met de benen omhoog jouw baby voeding geven. Met een voetensteun verminder je de tegendruk. Als jij na het voeden ook weleens toe bent aan een ontspannen moment, kun je in de schommelstoel van Nancy’s ook af en toe genieten van een goed boek. Als je namelijk eenmaal hebt plaatsgenomen in de schommelstoel, kun je niet meer zonder!

Aemely schommelstoel

De gecapitonneerde schommelstoel van Aemely is speciaal gemaakt voor de mama’s. Dankzij de zachte microvezelbekleding en de dikke vulling zul jij met veel comfort met jouw baby schommelen. De poten zijn gemaakt van massief beukenhout en de stoel is in verschillende kleuren beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een schommelstoel?

Als jij jouw baby borstvoeding wil geven, is een schommelstoel erg praktisch. Een schommelstoel is specifiek ontworpen om zonder al te veel moeite jouw baby van voeding te voorzien. Je voedt namelijk met een rechte rug en je hebt minder last van vermoeide armen. Dit zorgt voor een goede bloedsomloop. Bovendien bevordert het schommelen voor een hogere productie van moedermelk. Het schommelen vermindert ook het risico op koliek bij de baby en dankzij het schommelen ontspant jouw baby sneller.

Aan welke eigenschappen moet een goede schommelstoel voldoen?

Allereerst moet de stoel comfortabel zijn. Je zit er immers lang op. Bovendien moet de stoel makkelijk in beweging komen, zonder dat jij veel moeite hoeft te doen. Daarnaast is de hoogte en de diepte van de stoel belangrijk. De stoel moet er namelijk voor zorgen dat jij makkelijk kunt zitten en opstaan. Ook is het fijn als de stoel armleuningen heeft, zodat jouw armen ondersteuning krijgen als jouw baby voeding krijgt. Als laatst kan er natuurlijk geregeld een vlekje op de stoel komen: zorg er dus voor dat je kiest voor een stoel die makkelijk te reinigen is.

Hoe geef ik borstvoeding in de schommelstoel?

Ten eerste is het belangrijk dat jij en de baby ontspannen zijn. De baby moet rustig worden op een plek die voor jullie allebei vertrouwd aanvoelt. Dit kan de schommelstoel in de babykamer zijn. Neem hier plaats en begin rustig te schommelen. Stop niet meteen de tepel in de mond van de baby, maar breng de tepel langzaam naar het mondje. Als de baby dit in de gaten heeft, zal hij of zij vanzelf het mondje opendoen. De baby moet in een goede positie liggen: dit is wanneer het hoofdje, de oren en de schouders op een lijn liggen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 schommelstoelen voor de babykamer