beste striaecrème

5x Beste Striaecrème

Na de bevalling is de kans aanwezig dat je zwangerschapsstriemen krijgt. Gelukkig bestaan er enkele oplossingen voor het verminderen van deze striemen, wat ook wel striae wordt genoemd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een striaecrème. Dit zijn vochtinbrengende crèmes die de huidcellen voorzien van vitaminen. Zo wordt de huid op jouw buik beschermd, waardoor het soepel en zacht blijft. Wil jij ook de striemen van de zwangerschap verminderen? Hieronder zetten wij de vijf beste striaecrèmes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste striaecrèmes

Bio-Oil striaecrème

De striaecrème van Bio-Oil hydrateert de uitgedroogde huid. Naast striae vermindert deze olie ook de zichtbaarheid van littekens, rimpels en pigmentvlekken. De olie wordt snel in de huid opgenomen, zodat jouw huid niet lang vettig blijft. Het wordt aangeraden om drie maanden lang de olie te gebruiken om het effect en de vermindering van de striae te ervaren. De olie bevat verschillende natuurlijke ingrediënten, waaronder vitamine E. Let er wel op dat deze crème ook vitamine A bevat: het is daarom aan te raden om deze olie na de zwangerschap te gebruiken.

Palmer’s Cocoa Butter striaecrème

Met de striaecrème van Palmer’s Cocoa Butter kun jij de huid inmasseren. Zo voorkom en verminder je de striemen die kunnen ontstaan na de zwangerschap. De crème bevat cacao, shea butter en vitamine E. De crème ruikt naar chocolade en na het insmeren trekt de crème snel in. Hierdoor blijft er geen vettig laagje achter op de huid. Bovendien kun je de crème makkelijk inmasseren.

Zwitsal striaecrème

Dankzij de striaecrème met karitéboter van Zwitsal blijft jouw huid soepel en zacht. Hiermee verklein je de kans op striae en een jeukend gevoel aan de buik. Bovendien is deze crème pH-neutraal en dermatologisch getest. Het is een dikke crème, maar de substantie trekt snel in. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de crème de welbekende Zwitsal-geur heeft. 

Oedo striaecrème

Bij veelvuldig gebruik kun je de zwangerschapsstriemen verminderen dankzij de striacrème van Oedo. Met deze crème wordt de elasticiteit van de huid soepel gehouden. De striemen worden hierdoor minder zichtbaar en het vervaagt de kleur. Je kunt simpelweg de crème inmasseren met een cirkelvormige beweging en vervolgens trekt de crème snel in.

Jafra striaecrème

Tijdens en na de zwangerschap kun je striae verminderen met de crème van Jafra. De crème bestaat uit oligopeptidecomplex, sperzieboonextract, vitamine B en vitamine E. Hierdoor wordt de huid verzorgd en wordt de vochttoevoer verbetert. Ook bij deze crème masseer je het goedje langzaam in op de huid van de buik. Het wordt aangeraden om deze crème twee keer per dag te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Worden de zwangerschapsstriemen volledig verwijderd door een striaecrème?

Wanneer je al zwangerschapsstriemen hebt, is het lastig om er volledig van af te komen. Wel kunnen crèmes helpen om de striemen te vervagen van kleur. Hiervoor moet je echter wel geduldig zijn. Gemiddeld neemt de striae af in ongeveer 56 dagen. Ook kun je in de beginfase van de zwangerschap alvast beginnen met het insmeren van de huid. Hierdoor blijft de huid gevoed en gehydrateerd, met de kans dat je helemaal geen zwangerschapsstriemen krijgt. Er is bewijs dat crèmes met vitamine E de kans op striemen kan verminderen en het vervaagt de kleur van de striemen.

Welke ingrediënten in striaecrèmes kan ik beter niet gebruiken?

Het is belangrijk om vitamine A te vermijden als je zwanger bent. Deze vitamine wordt ook wel een retinoïde genoemd. Wanneer je dit oraal inneemt, bestaat er een kans op een geboorteafwijking. Na de bevalling kun je wel producten gebruiken met vitamine A.

Wat is het voordeel van een striaecrème?

Striaecrèmes voorkomen of verminderen de zichtbaarheid van striemen op de huid. De crème hydrateert de huid en geeft jouw huid elasticiteit. Dit komt door de aanwezigheid van lipiden en oliën. Daarnaast is het een heerlijke aroma voor de huid en stimuleert het de cellen. Bovendien krijgt jouw huid hierdoor genoeg vitaminen binnen, waaronder vitamine E. In de meeste crèmes worden oliën als jojoba-olie, olie van de muskusroos of plantaardige oliën gebruikt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 striaecrèmes