beste tepelhoedje

5x Beste Tepelhoedje

Het is niet vanzelfsprekend dat borstvoeding geven zonder problemen verloopt. Gelukkig bestaan er daarvoor een aantal oplossingen. Een van die oplossingen is een tepelhoedje. Deze zijn van siliconen gemaakt en zorgen ervoor dat jij makkelijker borstvoeding kunt geven. De tepelhoedjes zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, zodat jij geen last krijgt van het geven van voeding. Wil jij ook een tepelhoedje aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste tepelhoedjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste tepelhoedjes

Medela tepelhoedje

Dankzij de tepelhoedjes van Medela kun jij met een duurzame, comfortabele en eenvoudige manier borstvoeding geven. Ze zorgen ervoor dat jij het intieme contact met jouw kleine kunt behouden, zonder pijnlijke tepels of tepelkloven. Ook voor prematuurbaby’s kan een tepelhoedje een handige uitvinding zijn. De tepelhoedjes zijn BPA-vrij. Met het opbergdoosje kun je het tepelhoedje na gebruik opbergen. Bovendien krijg je dankzij de meegeleverde borstvoeding-app handige tips omtrent het moederschap.

Merkloos tepelhoedje

Het tepelhoedje is gemaakt van siliconen en beschermt jouw tepels tijdens het geven van voeding. Ook wanneer je ingetrokken, platte of pijnlijke tepels hebt, biedt een tepelhoedje een handige uitkomst. Je kunt dit tepelhoedje makkelijk aanleggen op jouw tepel. Bovendien kun je het tepelhoedje makkelijk schoonmaken met lauw water. Laat het vervolgens drogen en het tepelhoedje kan terug in het bijgeleverde opbergdoosje.

Ardo Medical tepelhoedje

De tepelhoedjes van Ardo Medical werken prettig en zitten fijn om de tepel. Ook zijn de tepelhoedjes gemaakt van stevig materiaal, waardoor de kans op scheuren of beschadigingen erg klein zijn. Nadat jouw kindje is voorzien van voeding, kun je de tepelhoedjes opbergen in het handige opbergdoosje. Een aanrader voor elke moeder!

Chicco tepelhoedje

Dankzij het tepelhoedje van Chicco heb jij alsnog het maximale huidcontact met jouw baby’tje. Omdat het tepelhoedje is gemaakt van dun en zacht silicone, voelt het tepelhoedje aan als een tweede huid. Hierdoor zit het tepelhoedje als gegoten. De twee gaatjes in het hoedje zorgen ervoor dat de melk natuurlijk en continu blijft stromen. Na de voeding kun je het tepelhoedje wegstoppen in de sterilisatiedoos.

Electronicsolutions

Het tepelhoedje van Electronicsolutions beschermt tegelijkertijd de borst en zorgt ervoor dat jouw baby gewend raakt aan de borst. Zo ervaar je alsnog het ultieme gevoel van borstvoeding geven. De drie gaatjes in het tepelhoedje zorgen voor een goede melkstroom. Wanneer je klaar bent met borstvoeding geven, kun je het tepelhoedje schoonmaken en vervolgens hygiënisch opbergen in het meegeleverde doosje.

Veelgestelde vragen

Wat zijn tepelhoedjes?

Tepelhoedjes beschermen de tepel bij het geven van borstvoeding. Tepelhoedjes worden onder andere gebruikt bij tepelkloven, wanneer de baby liever de fles wil of als de baby te vroeg geboren is. Tepelhoedjes zijn meestal gemaakt van dun silicone, zodat je alsnog het intieme gevoel met de baby ervaart. Ook zorgt silicone ervoor dat het tepelhoedje gemakkelijk is aan te brengen op de tepel.

Welke voordelen heeft een tepelhoedje?

Met een tepelhoedje neem je een aantal problemen omtrent de borstvoeding weg. Tepelhoedjes zorgen ervoor dat de baby de tepel makkelijk kan vastpakken. Ook kunnen baby’s hierdoor niet snel in de tepel bijten. Wanneer de baby al gewend is aan de fles, is een tepelhoedje ook geschikt. Ook zorgt een tepelhoedje ervoor dat de baby sneller aan de borst leert drinken. Voor de moeder neemt het tepelhoedje een paar ongemakken weg: een tepelhoedje voorkomt tepelkloven en de melk komt makkelijker uit de borst.

Hoe gebruik ik een tepelhoedje?

Een tepelhoedje vraagt wat voorbereiding. Het is namelijk niet de bedoeling dat er lucht in het tepelhoedje komt. Ook is het niet fijn als de baby het hoedje niet kan vastpakken of dat het tepelhoedje ervan af valt wanneer de baby borstvoeding krijgt. Ook kan een tepelhoedje pijnlijk zijn voor de moeder als het verkeerd vastzit. Allereerst moet het tepelhoedje afgewassen worden met water en zeep. Daarna moet het hoedje over de tepel worden geplaatst. Het is de bedoeling dat deze vacuüm over de tepel wordt geplaatst. Het tepelhoedje moet als een tweede huid aanvoelen en mag niet meer bewegen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 tepelhoedjes