beste voedingskussen

5x Beste Voedingskussen

Elke moeder weet dat borstvoeding geven niet binnen een paar seconden is gepiept. Met een voedingskussen kun jij jouw baby makkelijker voeding geven zonder dat het te veel moeite kost. Een voedingskussen kun je namelijk gebruiken als ondersteuning, voor bijvoorbeeld jouw arm of voor de baby zelf. Dankzij een voedingskussen hebben zowel jij als de baby een comfortabele en ergonomische houding. Er bestaan verschillende soorten voedingskussens met ieder hun eigen voordeel. Wil jij ook een voedingskussen aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste voedingskussens voor je op een rij.

Snoozzz voedingskussen

Het voedingskussen van Snoozzz is multifunctioneel. Je kunt het voedingskussen namelijk ook gebruiken als zwangerschapskussen, zijslaapkussen, babykussen of slaapkussen. Dankzij dit voedingskussen krijg jij genoeg ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het geeft namelijk steun aan je buik, rug en benen. Zo kun jij ontspannen de fles geven. Je kunt de hoes afnemen en wassen in de wasmachine. 

Form-Fix voedingskussen

Met het voedingskussen van Form-Fix kun jij een comfortabele houding aannemen tijdens het geven van borstvoeding. Het kussen is gevuld met kleine korreltjes voor het grootste comfort. Dit zijn elastische korreltjes, zodat ze niet plat worden gedrukt tijdens het gebruiken van het kussen. Dankzij de korreltjes kun jij het kussen vormen naar hoe jij het wil. Let er wel op dat het voedingskussen zonder hoes wordt geleverd.

La Millou voedingskussen

Het schattige voedingskussen in de vorm van een haan is een echte must have voor iedere moeder. Met het voedingskussen van La Millou ondersteun je het hoofdje, nekje en schoudertjes van de baby. Ook zorgt dit voor extra comfort bij jouw armen. De buitenkant van het kussen is gemaakt van katoen en de binnenkant is gemaakt van antiallergisch, ademend polyester. Als klap op de vuurpijl is dit voedingskussen voorzien van het Öko-Tex 100 Standard-certificaat.

Feeding Pillow voedingskussen

Het orthopedische voedingskussen van Feeding Pillow is supercomfortabel. Dankzij dit voedingskussen kun je een goede houding aannemen, voor zowel de moeder als voor de baby. De ruggengraat van de baby wordt niet belast en als moeder zijnde krijg je geen stijve nek. Het kussen geschikt voor kinderen van nul tot twaalf maanden oud en is ideaal voor het geven van fles- en borstvoeding. 

Chicco voedingskussen

Het voedingskussen van Chicco past zich aan de houding van de moeder aan. Met de consistente vulling kan jij je makkelijk verplaatsen, waardoor je minder last krijgt van spanning in de nek en armen. Ook ligt de baby in een goede houding dankzij dit voedingskussen. Zo ga jij zonder spanning een aangename borstvoedingsperiode tegemoet.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een voedingskussen?

Het geven van borstvoeding kan erg lang duren. Wanneer je een verkeerde houding aanneemt, kan dat zorgen voor pijnlijke klachten. Voedingskussens zijn zo ontworpen dat het borstvoeding geven aangenamer wordt. Met zo’n kussen zul je een goede houding aannemen, waardoor het geven van voeding een ware verademing wordt. Ook stimuleert het de spijsvertering van de baby wanneer de baby in een goede houding ligt.

Welke vulling in een voedingskussen is het fijnst?

Er bestaan verschillende soorten voedingskussen. Een voedingskussen gevuld met katoen is erg zacht, maar kan niet tegen te hoge temperaturen. Ook bestaan er voedingskussen met veren. Dit is dan wel lekker warm, maar is meestal aan de duurdere kant. Veel kussens worden gemaakt van polyester vezels, omdat dit niet makkelijk vervormd. Bovendien kun je dit makkelijk uitwassen. Daarnaast bestaan er veel kussens met microkorrels, wat je makkelijk kunt vormen. Echter, kan het kussen vervormen in de loop van de tijd. Als laatst bestaan er ook kussens van schuim, wat weerbaar is. Dit kan wel wat harder aanvoelen.

Hoe kan ik het voedingskussen schoonmaken?

Het verschilt per materiaal of je een voedingskussen kunt schoonmaken of niet. Ook speelt de vulling hierin mee. Als je een kussen hebt met een afneembare hoes, kun je deze wassen. Wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om het wasvoorschrift te checken. Sommige vullingen willen nog weleens vervormen als ze uit de wasmachine komen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 voedingskussens