beste zwangerschapskussen

5x Beste Zwangerschapskussen

Wanneer je buik al aardig is gegroeid, is de kans groot dat je niet meer lekker kunt slapen. Dat is ook niet zo gek, want het extra gewicht en de veranderingen van jouw lichaam spelen nu een grote rol wat betreft jouw slaapkwaliteit. Een zwangerschapskussen kan hier verandering in brengen. Het zorgt er namelijk voor dat jij een goede positie kunt aannemen en dat jij de optimale steun krijgt. Wil jij ook weer slapen als een roosje? Hieronder zetten wij de vijf beste zwangerschapskussens voor je op een rij.

Lijst met 5 beste zwangerschapskussens

Litollo zwangerschapskussen

Het grote zwangerschapskussen van Litollo heeft een U-vorm. Hiermee wordt jouw lichaam ondersteund en is de kans kleiner dat je in je slaap een andere houding aan gaat nemen. Dankzij de duurzame polyestervulling zal het kussen zijn vorm behouden. Wanneer het zwangerschapskussen toe is aan een wasbeurt, kun je de hoes eraf halen.

Telano zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen van Telano kenmerkt zich door zijn 15D-polyester technologie. Dit houdt in dat het kussen gevuld is met extra stevig polyester. Ook is dit kussen gevuld met 2500 gram vulling. Hierdoor behoudt het kussen extra lang zijn vorm. De buitenkant van het kussen is voorzien van velvetstof, zodat het kussen extra zacht aanvoelt. Bovendien kun je de hoes van het kussen afritsen.

Nagui zwangerschapskussen

Het comfortabele en duurzame zwangerschapskussen van Nagui biedt optimaal comfort voor, tijdens en na de bevalling. Het kussen is aan de binnenkant voorzien van polyestervezel, zodat de kwaliteit en vorm wordt behouden. Ook kun je dit kussen gebruiken als voedingskussen. Wanneer er een vlekje op het kussen is gekomen, kun je de buitenkant van het kussen uitwassen.

Ella zwangerschapskussen

Met het zwangerschapskussen van Ella zul jij gegarandeerd een goede positie aannemen. Het ondersteunt het volledige lichaam: vanaf de hals, de wervelkolom tot aan de heupen. Je kunt kiezen uit een C-vorm-kussen of een kussen in U-vorm. Met de katoenen buitenhoes kun jij ook in de warme nachten nog steeds blijven genieten van het zwangerschapskussen. Ook kun je deze hoes makkelijk van het kussen afhalen.

Osteomedix zwangerschapskussen

Het Osteomedix-zwangerschapskussen zorgt ervoor dat er geen druk op de knieën wordt uitgeoefend en dat er geen torsie aanwezig is in de wervelkolom. In tegenstelling tot veel U-vormige kussens, kun je dit kussen combineren met jouw hoofdkussen. Hierdoor wordt jouw nek ook ondersteund. Ook dit kussen is gevuld met polyester en heeft een afneembare katoenen hoes. Dit zorgt ervoor dat je geen jeuk krijgt ’s nachts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapskussen?

Allereerst past een zwangerschapskussen zich aan de vorm van jouw lichaam aan. Hierdoor bieden ze ondersteuning op de buik, rug, heupen en benen. Zo wordt het gewicht beter verdeeld. Ook voorkomt het dat je veel gaat bewegen in de nacht en hierdoor misschien een andere houding aan gaat nemen. Bovendien worden zwangerschapskussens ook aanbevolen voor moeders die last hebben van brandend maagzuur. Ten slotte kun je de meeste zwangerschapskussens ook gebruiken als voedingskussen.

Welke type zwangerschapskussen is het fijnst?

Er bestaan vier verschillende soorten zwangerschapskussens. Allereerst heb je het lange kussen, wat ook na de zwangerschap gebruikt kan worden. Het kussen ondersteunt de buik, nek, heupen en knieën. Het zwangerschapskussen in de wigvorm is een klein kussen. Het heeft de vorm van een halve maan en je kunt deze gebruiken ter ondersteuning van de buik. Ook heb je een kussen in de vorm van de letter U. Dit kussen kun je om jouw lichaam slaan, zodat het de volledige ondersteuning biedt. Het kussen in de letter C past zich aan de contouren van jouw lichaam aan. 

Wat is een veilige slaaphouding tijdens de zwangerschap?

De beste slaappositie voor als je zwanger bent, is op je zij. Als je op je zij slaapt, wordt de bloedtoevoer naar de placenta toegenomen. Op deze manier krijgt de baby voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Met een zwangerschapskussen kun je voorkomen dat je in je slaap op je rug rolt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwangerschapskussens