Een boek vol herinneringen van je baby

Een babyalbum is een mooi en dierbaar album. De kostbare momenten kun je allemaal samen bewaren in een boek. De allereerste foto’s van je baby kun je op een mooie volgorde achter elkaar zetten. Het is geweldig om dit boek op latere leeftijd terug te zien. Deze herinneringen zijn namelijk voor je kind zelf niet meer helder. Een boek vol herinneringen van je baby is geweldig voor het hele gezin en de familie. Ben je benieuwd hoe je het beste een boek in elkaar kunt zetten en waar je allemaal rekening mee moet houden? We vertellen het hier. 

Begin bij het begin 

Een fotoalbum voor je baby begint natuurlijk al bij de zwangerschap. Zet bijvoorbeeld verschillende foto’s naast elkaar waar je baby in de buik steeds meer groeit. Digitaliseer de echo foto’s of maak een eerste familiefoto wanneer de baby nog niet is geboren. Verzamel verschillende foto’s van de eerste keer voor je baby. De eerste keer in bad, de eerste keer luier verschonen of de eerste keer in de box. Maak zo veel verschillende foto’s en je kunt altijd nog kijken welke foto’s uiteindelijk echt een plek krijgen in het fotoboek. Kies voor een groot formaat bij het fotoboek maken. De foto’s zijn namelijk nog mooier wanneer ze wat groter zijn. Moderne camera’s bieden namelijk een goede kwaliteit, zorg er wel voor dat je de originele foto erin zet. De kwaliteit van een doorgestuurde foto is namelijk altijd minder. 

Kies een mooie lay-out

Zorg ervoor dat je een lay-out kiest die goed bij de foto’s past. Zet niet te veel dezelfde soort foto’s erin. Het is juist leuk om met de foto’s te variëren. Wissel af in foto’s door ook paar keer jullie als gezin in het fotoboek te zetten, maar ook foto’s maken van de babykamer en de knuffel van je baby. Wanneer je wat speelt met de lay-out dan is het meteen leuker om door een fotoalbum heen te bladeren. Kies ook een leuke achtergrond om een fotoboek nog levendiger te maken. Wil je het gewoon rustig houden? Ga dan voor een neutrale kleur zoals wit. 

Houd het eerste levensjaar bij

Maak foto’s van alle hoogtepunten die je baby in het eerste levensjaar meemaakt. Bewaar alle foto’s en verhaaltjes in een digitale map zodat je niets kwijtraakt. Het is fijn om een fotoboek digitaal te maken zodat je deze tussendoor altijd kunt opslaan. Het voordeel is dat je de computer of laptop gewoon dicht kunt klappen en de volgende keer weer door kunt gaan met het fotoboek. 

Een fotoboek van je baby geeft een prachtige visuele herinnering van het eerste levensjaar. Zet alle foto’s gemakkelijk bij elkaar om het gewenste resultaat te krijgen.