In deze 5 stappen organiseer je een fantastisch kraamfeest voor je mini

Eindelijk! Na 9 maanden wachten is het zover, jullie kindje is geboren. We snappen dat je dit natuurlijk van de daken zou willen schreeuwen en al je vrienden, familieleden en kennissen het kleintje graag willen ontmoeten. Met al deze visite kan de kraamweek vaak wat intensief en vermoeiend voelen, terwijl het “echte leven” pas na deze week begint. Veel ouders kiezen er daarom voor om een kraamfeest te organiseren. Met een kraamfeest verzamel je iedereen waaraan je jullie nieuwe gezinslid willen voorstellen op een plek. Klinkt goed, toch? Daarom leggen wij je in 5 stappen uit hoe je een te gek kraamfeest organiseert.

Stap 1: Bepaal wie jullie willen uitnodigen voor het kraamfeest

De eerste stap is het maken van een gastenlijst. Hoeveel mensen willen jullie uitnodigen voor het kraamfeest en wie zijn dit? Het is vaak handig om dit ruim op tijd, overzichtelijk op een rijtje te hebben, zodat de overige voorbereidingen soepeler verlopen. Houd bij het samenstellen van de gastenlijst ook rekening met het budget. Bedenk van tevoren een bedrag wat je aan het kraamfeest wilt uitgeven. Een kraamfeest kost al snel 15 euro per persoon, afhankelijk van de locatie, de duur en de voorzieningen. Je kunt het aantal genodigden dus ook baseren op het budget dat jullie hebben opgesteld.

Tip: Geef niet het hele budget van tevoren uit. Het is handig om wat extra geld achter de hand te houden voor onvoorziene kosten, zoals annuleringskosten of mensen die jullie per ongeluk over het hoofd hebben gezien.

Stap 2: Kies een locatie

Je weet nu met hoeveel mensen jullie de geboorte van je kindje willen vieren. Dit maakt het zoeken naar een geschikte locatie een stuk makkelijker. Zoek naar een geschikte plek in de buurt en vraag naar de kosten. Wordt het mooi weer? Overweeg dan om jullie kraamfeest in de tuin te houden of op het terras van jullie favoriete restaurant of café. Wat betreft de duur van je kraamfeest kan je rekening houden met 2 tot 3 uur. Deze informatie kun je ook gebruiken voor het kiezen van de versnaperingen. Moeder en kind hebben vaak na een paar intensieve uurtjes weer wat rust nodig. Een heel menu is dus niet nodig, zorg dus hooguit voor een paar lekkere snacks en een verfrissend drankje.

Stap 3: Ontwerp, bestel en verstuur het geboortekaartje

Een geboortekaartje versturen is natuurlijk echt iets om naar uit te kijken, daarom is er alle reden voor een fantastisch kaartje. Ontwerp bij Kaartje2go zelf je kaartje of pas een ontwerp helemaal aan naar je eigen smaak en wensen. Kies uit allerlei leuke stijlen, trends, thema’s en figuren om zo heel makkelijk het perfecte geboortekaartje te vinden. Maak het kaartje van tevoren en sla hem op in je account. Voeg na de bevalling een schattige foto van je superster toe en schrijf alle geboortedetails zoals de tijd, datum en het gewicht in het kaartje. Combineer het geboortekaartje met de uitnodiging voor het kraamfeest en zet in de tekst dat jullie een gezellig kraamfeestje organiseren om jullie kleintje te komen bewonderen. Voeg een datum, tijd en adres toe en begin met het organiseren. Wat betreft de datum raden we aan het kraamfeest 4 tot 8 weken na de geboorte te plannen. In deze periode zijn mama en baby een beetje bijgekomen en kan het nog mooi tijdens het zwangerschapsverlof.

Tip: We hebben ook kant-en-klare kraamfeest uitnodigingen, helemaal fijn als je van wat extra quality time met je mini wil genieten.

Stap 4: Denk na over de kraamfeest versieringen

Het is leuk om de locatie helemaal om te toveren tot een echte feestlocatie voor jullie kindje. Kies bijvoorbeeld voor roze of blauwe decoratie, of hou het lekker neutraal met mooie pasteltinten. Hebben jullie een geboortekaartje met foliedruk verstuurd in goud, koper of zilver? Dan zijn slingers en ballonnen in deze kleur ook schitterend. Wil je een extra persoonlijke touch? Laat dan het geboortekaartje in het groot als poster drukken lijst deze in. Zet de poster bij de ingang neer en al jullie gasten weten dat ze op de goede locatie zijn om jullie mini te ontmoeten. Ook kunnen jullie ervoor kiezen om te versieren in het thema van een figuur zoals auto’s, prinsessen of dieren. In sommige gevallen kunnen jullie je kleding aanpassen aan de versiering en het thema, om de cirkel helemaal rond te maken voor een perfect kraamfeestje.

Tip: Sommige (feest)winkels hebben zelfs speciale kraamfeest versieringen met leuke bijpassende teksten.

Stap 5: Geniet en vier jullie ouderschap

De laatste stap is misschien wel de belangrijkste: Geniet! Jullie zijn ouders geworden van jullie eigen wondertje. Het is daarom extra leuk om jullie eigen baby’tje aan de buitenwereld te laten zien en dit met jullie vrienden, familieleden en kennissen te vieren. Extra belangrijk dus om zelf ook te genieten van het kraamfeest, maar helemaal van jullie kindje. Wij wensen jullie alvast veel plezier van het gezinsleven, het opvoeden en zien opgroeien van jullie eigen kleine superster.