Op zoek naar babykamer inspiratie?

We geven vijf slimme tips

Is er een baby op komst? Dan wordt het tijd voor het inrichten van de babykamer. Zit je even helemaal zonder inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen? Met deze vijf slimme babykamer inspiratie tips richt jij goed en voordelig de kamer voor je kindje in!

Aanbiedingen

Het is niet de meest goedkope tijd, een kindje krijgen. Speuren naar aanbiedingen loont dus absoluut de moeite. Rolgordijnen aanbiedingen bijvoorbeeld helpen je besparen op raamdecoratie. Tweedehands zijn vaak ook heel leuke baby spulletjes verkrijgbaar. Of wellicht ken je iemand die net een kindje heeft gekregen dat inmiddels al wat groter is, en kun jij spulletjes en kleding overnemen voor een zacht prijsje.

Houd het simpel

Een babykamer hoef je niet te druk in te richten. De kamer hoeft ook niet perfect ingericht te zijn. Met de tijd komen er vanzelf dingen bij. Een schilderijtje dat je van de kraamvisite hebt gekregen, de eerste foto van je kindje, ingelijst aan de muur, knuffels.

Keur op kleur

Ook voor een kindje geldt dat een kamer is om in te slapen. Geen drukke kleuren dus, maar kleuren waar je rustig van wordt, zoals pasteltinten. Kies voor drie basiskleuren en combineer deze voor een verassend en tegelijk rustig effect.

Jouw plekje

Een baby vraagt aandacht, dag en nacht. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat je als ouder midden in de nacht een uurtje met je kindje zit omdat het gevoed moet worden of niet kan slapen. Je kunt het kindje dan meenemen naar je eigen slaapkamer of de woonkamer, maar net zo slim is het een plekje voor jullie samen in te richten in de babykamer. Een comfortabele stoel, een kleedje onder je voeten om ze warm te houden, een dekentje. Op die manier kun je het kindje ook makkelijk weer in bed leggen als het slaapt en hoef je niet eerst het halve huis door, met de kans dat het weer wakker wordt.

Licht

Kinderogen zijn net zoals volwassen ogen gevoelig voor licht. Voor een goed slaapritme is het belangrijk dat je licht buiten houdt als het kindje gaat slapen, en gedempt licht om bij in slaap te vallen en rustig wakker te worden. Verduisterende raamdecoratie en dimbare verlichting zijn dus een must voor een babykamer.