Samen zwanger

Samen zwanger, ja dat was toch wel heel bijzonder.

Mijn beste vriendin en ik belde met elkaar, en we hadden beide iets te vertellen. Maar dit wilde we ook weer beide niet via de telefoon doen. Maar zo nieuwsgierig als ik was, maakte ik gelijk een afspraak met haar. Ze zei wanneer wil je? ik lachte een keer en zei: ” nu?” zegt ze heel mooi ” dat is prima”.
Zo gezegd zo gedaan, ik pakte mijn jas, de autosleutels en weg was ik, op naar mijn beste vriendin, die er altijd voor me is. Dit zowel in goede als in slechte tijden. Ik kende haar al zo wat mijn hele leven, we hebben samen alle basisschool jaren doorgebracht, de middelbare school, en zelfs onze partners zijn goed bevriend. Hoe mooi kon het zijn?!

Eenmaal bij haar aangekomen, was het eerst een dikke knuffel, en daarna plofte we samen op de bank. Ze zei dat ze heel graag wilde weten wat ik haar wilde vertellen.
Nou ik pakte me tas en haalde er iets uit, ik zei je bent de enigste die het mag weten van mijn vrienden, en dat houden we een poosje zo. Ik gaf haar de echo en ze keer me zo verbaasd aan en begon te lachen. Wat onwijs leuk zegt ze, nu zijn niet alleen wij beste vrienden, maar onze kindjes worden dat ook. Ik moest lachen en vroeg haar hoezo onze kindjes? Zegt ze nou.. wacht en liep even weg. ze kwam terug met iets achter haar rug. Daarna liet ze me iets zien.. ik was verbaasd want ook zei liet mij een echo zien. Ik zeg nou begrijp ik je.. we knuffelde elkaar weer, want we waren zo blij… samen zwanger hoe mooi is dat… We hebben de hele zwangerschap samen zo veel lol gehad, en onze vrienden ook. Wat was dit een ontzettend mooie tijd, het was ook echt geweldig we hadden dezelfde verloskundige, we hadden ook zoveel mogelijk de afspraken samen. Mijn vriendin was eerder uitgeteld dan ik, maar dat scheelde maar 2 weken. Maar hoe leuk dit was.. ik vond het geweldig.

Onze vrienden grapte nog, dat ze wel een bevallingskamer in het ziekenhuis zouden reserveren voor ons. Want ja als we eenmaal alles samen deden, dan kon dit er ook nog wel bij toch? Wij moesten er wel mee lachen, want het klonk zo gek nog niet, konden we elkaar hier in ook nog eens extra steunen.

Uiteindelijk ben ik bij haar bevalling geweest, en twee dagen later was ik zelf aan de beurt. Hoe mooi kan iets lopen? Ik had het heel bijzonder gevonden als ze ook bij mij was geweest, maar lichamelijk was dit voor haar niet te doen. Ze was net mama geworden en had het zwaar gehad. Ik heb daar natuurlijk alle begrip voor, en deze tijd zal hoe dank ook voor beide heel bijzonder blijven. We hebben beide de zelfde gedachtens over de toekomst en onze kindjes zullen elkaar vaak zien en zullen dus ook alles van elkaar mee maken. We wonen niet zo ver bij elkaar vandaan, dus we kunnen zelfs kiezen voor dezelfde basisschool. We hebben beide een prachtige dochter, en we vragen ons nu wel eens af, of onze dochters net zo close met elkaar worden als wij zijn. Want hoe bijzonder zal het zijn als onze dochters ook een zelfde band met elkaar krijgen. Het is dan wel niet erfelijk maar het zou wel prachtig zijn.

Liefs Sanne,
En natuurlijk dochter Benthe