Thuiswerken? Dat werkt!

Helaas komen we er allemaal bijna niet meer onderuit in deze tijden. Terwijl het Corona Virus om zich heen slaat komen er steeds meer mensen thuis te zitten. Thuiswerken is in deze tijd niets bijzonders. Maar veel mensen denken dat het met kinderen een onmogelijke opgave is om thuis te werken, gelukkig valt het allemaal wel mee en is het echt wel mogelijk.

De mogelijkheid om regelmatig lekker van uit huis te werken kan werkelijk zeer prettig zijn of je nu kinderen hebt of niet het maakt niet uit. Thuiswerken bespaart tijd, bevorderd vaak de productiviteit en maakt veel dingen ook een heel stuk gemakkelijker. Je zal merken dat je al zeer snel een balans kan vinden tussen werk en privé.

Je zal merken dat het erg fijn is om bij bijvoorbeeld je kinderen in de buurt te zijn in deze periode en de momenten dat je kinderen thuis moeten leren kan voor beide prettig zijn. Je kan er op deze manier volledig voor je kinderen zijn terwijl je ook je aandacht bij je werk hebt. Alles loopt nu prettig door en iedereen zal uiteindelijk aan het einde van de dag zeer tevreden zijn.

Maar wat nou als je moeite hebt met de concentratie voor je werk? Dan is het misschien goed om jezelf even terug te trekken in een aparte ruimte en je kinderen toch hun eigen ding laten doen. Natuurlijk snappen we allemaal dat het lastig is als je kinderen constant om je heen lopen te rennen, gillen, springen en noem maar op, maar ook hun moeten de energie kwijt en willen de aandacht. Zeker nu wij als ouders meer thuis zullen zijn. Om dit alles een stukje gemakkelijker kan ik je aanraden om een planning te maken, kwel je zelf hierbij niet door je zelf 8 uur non stop te laten werken, want dit is in een thuis situatie met kinderen vrijwel niet mogelijk. Probeer de momenten te werken dat de kinderen niet in de buurt zijn, ze zich vermaken met hun eigen dingen of als de kleintjes heerlijk liggen te slapen.

Wat ook zeker belangrijk is, probeer niet alleen bezig te zijn met het werk, het is voor iedereen binnen het gezin ook prettig als er ruimte is voor ontspanning, ga even een blokje om. Ga naar de speeltuin of duik het park in met zijn allen om bijvoorbeeld even een balletje te trappen. Er is genoeg mogelijk om het voor iedereen prettig te laten verlopen.

Heb je nou zelf nog leuke ideetjes, tips of opmerkingen laat het ons zeker weten!