beste antilekbeker

5x Beste Antilekbeker

Het leren om zelfstandig te drinken is natuurlijk een spannende stap. Dit vergt tijd en flink wat oefenwerk. Om jouw kleine een handje te helpen, kun je ‘m eerst laten leren drinken uit een antilekbeker. Dit is namelijk een goede tussenstap totdat jouw kindje zelfstandig uit een beker kan drinken. Om jou op weg te helpen, zetten we hieronder de vijf beste antilekbekers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste antilekbekers

Munchkin antilekbeker

De antilekbeker van Munchkin is een goede oefening voor jouw kind. Dankzij het 360 graden-ontwerp kan jouw kind namelijk uit alle kanten drinken. Bovendien helpt deze beker jouw kind naar een goede overgang tot een open beker. Ook niet geheel onbelangrijk is dat deze antilekbeker waterdicht en lekkagebestendig is. Deze beker is BPA-vrij.

Philips Avent antilekbeker

Jouw peuter van negen maanden oud kan leren drinken uit de antilekbeker van Philips Avent. Deze beker bevat een buigzaam rietje, zodat er in een gezonde drinkpositie gedronken kan worden. Daarnaast is deze beker vrij van schadelijke BPA-stoffen.

Tommee Tippee antilekbeker

Dankzij de antilekbeker van Tommee Tippee kan jouw kind zo vroeg mogelijk leren drinken uit een beker. Dit is beter voor het gebit en het mondje. Met het tweedelige ventiel in de beker kan het makkelijk schoongehouden worden en bovendien knoeit deze beker niet. Ideaal! Ook is deze beker BPA-vrij.

Nûby antilekbeker

Ook al valt de antilekbeker van Nûby om, hij zal niet lekken. In deze beker zit een rieptje – ja, je leest het goed – die niet lekt. In dit rietje zit een ingebouwd ventiel dat vloeistof doorlaat wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Deze beker is BPA-vrij.

Difrax antilekbeker

De zachte antilekbeker van Difrax is de perfecte beker om uit te leren drinken. Dankzij deze beker wordt de nek van jouw kindje niet belast en hij zal zelf kunnen ontdekken hoe hij moet drinken. De drinksnelheid kun je aanpassen door middel van het ventiel. Ook niet geheel onbelangrijk is dat deze beker BPA-vrij is.

Veelgestelde vragen

Wat is een antilekbeker?

De naam zegt het eigenlijk al, maar een antilekbeker is een beker waar jouw kleine uit kan drinken zonder te knoeien. 

Wanneer is de overgang van de fles naar een beker?

Wanneer jouw kind uit zichzelf rechtop kan zitten, kun je het overwegen om de fles te vervangen door een beker. Gemiddeld is het kind tussen de zes en acht maanden oud. Natuurlijk verschilt dit wel per kind.

Waar moet ik op letten als ik een antilekbeker aanschaf?

Allereerst is het belangrijk om te letten of de beker over handvatten beschikt. Ook kun je kijken of de antilekbeker een harde of een zachte tuit heeft. Als laatst moet de beker vrij zijn van schadelijke stoffen.

Bekijk hier de volledige top-5 Antilekbekers