beste babymatras

5x Beste Babymatras

Een babymatras is niet alleen belangrijk voor jouw kindje, maar waarschijnlijk ook voor jou. Als moeder wil je natuurlijk weten waar jouw kindje op moet slapen. Om ervoor te zorgen dat jouw baby comfortabel zal slapen is een fijn matrasje gewenst. Hieronder zullen wij jou een handje helpen door de vijf beste babymatrassen op een rij te zetten. 

Lijst met 5 beste babymatrassen

KEES babymatras

Gaat jouw kindje logeren bij opa en oma? Dan is dit babymatras van KEES ideaal. Dit is namelijk een opvouwbaar matras dat past in campingbedjes met een afmeting van 60 x 120 centimeter. In de bijgeleverde draagtas kun jij het matras eenvoudig meenemen van A naar B.

ABZ babymatras

Het babymatras van ABZ is stevig. Hij is niet te dik, niet te dun maar wel dik genoeg om lekker op te liggen. Bovendien heeft dit matras een afritsbare hoes die je kunt wassen in de wasmachine. Ideaal voor de eventuele ongelukjes in de nacht. 

Princessmatrassen babymatras

Het polyether matras van Princessmatrassen is gemaakt van Poly Comfort-schuim. Bovendien heeft dit matras een anti-allergische dubbeldoek met een afneembare én wasbare tijk. Als kers op de taart behoudt dit matras zijn vorm. Dit babymatras kan dus jarenlang mee!

MatrasDirect babymatras

Jouw kind slaapt als een roosje op het babymatras van MatrasDirect. De afmetingen van dit matras zijn 120 x 60 x 9 centimeter en is geschikt voor een ledikant. Daarnaast is dit matras anti-allergisch en heeft deze een afritsbare tijk. Voor dit prijsje is dit matras zeker de moeite waard.

For Kidzz.. Babymatrassen babymatras

Het babymatras van For Kidzz.. Babymatrassen is voorzien van koudschuim HR40. Koudschuim heeft een hoge veerkracht en een open celstructuur, waardoor de stof goed ademt. Daarnaast is het matras voorzien van een luxe dubbel gestikte tijk met comfortzones. Jouw kindje zal dus zonder moeite in slaap doezelen. 

Veelgestelde vragen

Hoe dik moet een babymatras zijn?

Over het algemeen moet een babymatras minimaal acht centimeter dik zijn. Daarnaast moet de dikte onder de 15,24 centimeter zijn.

Moet een babymatras stevig zijn?

Een babymatras moet niet te zacht zijn, omdat het hoofdje in het matras kan zakken waardoor er een risico ontstaat dat het kindje kan stikken. Je kunt de stevigheid zelf controleren door met een platte hand en gestrekte vingers op het matras te drukken. Het is dus belangrijk dat een babymatras stevig is.

Wat zijn de juiste afmetingen van een babymatras?

De juiste afmetingen van een babymatras hangt natuurlijk af van het ledikant waar jouw baby in gaat slapen. Een gangbare afmeting van een babymatras is 80 x 40 centimeter.

Bekijk hier de volledige topt-5 baby matrassen