beste kindertandpasta

5x Beste Kindertandpasta

We weten allemaal dat we ons gebit moeten verzorgen en dat begint al bij onze eerste levensjaren. De een vindt het leuk om zijn tanden te poetsen, maar de ander vindt het een drama. Toch moet het tandenpoetsen op een goede manier gebeuren. De eerste stap begint natuurlijk bij een tandenborstel en tandpasta. Hieronder zetten wij de vijf beste kindertandpasta’s voor je op een rij.

Lijst met 5 beste kindertandpasta’s

Elmex kindertandpasta

De kindertandpasta van Elmex is voor peuters tot en met vijf jaar. De tandpasta beschermt de tanden tegen gaatjes en geeft een fris gevoel. De tandpasta is speciaal gemaakt het tandglazuur dat nog niet volledig is ontwikkeld. Bovendien helpt de tandpasta een calciumfluoridelaag op het tandglazuur te bouwen.

Prodent kindertandpasta

Speciaal voor kinderen van nul tot zes jaar is de kindertandpasta van Prodent geschikt. Deze tandpasta is ideaal voor kinderen met melktanden. Bovendien is 97 procent van de ingrediënten in de tandpasta van natuurlijke oorsprong. Het fijne aan deze tandpasta is dat naspoelen niet nodig is dankzij het verlaagde fluoridegehalte.

Theramed kindertandpasta

Hmm, aardbeiensmaak! Jouw kind zal het tandenpoetsen een stukje leuker vinden met de kindertandpasta van Theramed. Bovendien beschermt deze tandpasta jouw kindje vanaf de eerste melktand. Deze tandpasta is te gebruiken van een tot zes jaar.

Jack ’N Jill kindertandpasta

Een andere lekkere tandpasta is de tandpasta van Jack ’N Jill. Deze tandpasta heeft namelijk een frambozensmaak en is daarnaast ook nog eens biologisch. In deze tandpasta zit geen fluoride, evenals SLS, bewaarmiddelen en kleurstoffen. 

Oral B kindertandpasta

Voor kinderen van nul tot twee jaar is de kindertandpasta van Oral B geschikt. Deze tandpasta maakt de tanden van jouw kind goed schoon en daarnaast worden de tanden beschermt tegen gaatjes. Bovendien heeft deze kindertandpasta ook een heerlijke fruitsmaak.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn kind poetsen?

Voor kinderen tot twee jaar is één poetsbeurt per dag voldoende. Vanaf twee jaar is het wel nodig om twee keer per dag te poetsen.

Hoe moet ik de tanden van mijn kind poetsen?

Het is verstandig om je te houden aan de drie B’s: binnenkant, buitenkant en bovenkant. De volgorde maakt niet uit, als je de B’s maar bij langsgaat.

Wat is het voordeel van kindertandpasta?

In kindertandpasta zit minder fluoride dan tandpasta voor volwassenen. Hoewel fluoride jouw tanden beschermt, kan het slecht zijn voor jouw lichaam als je dit veel binnenkrijgt. Kinderen willen tandpasta nog wel eens doorslikken, vandaar dat kindertandpasta op de markt is gebracht. Ook is dit beter voor de melktanden. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 kindertandpasta’s