beste autostoel baby

5x Beste Autostoel Baby

Wanneer jouw baby meegaat in de auto, is het cruciaal om een autostoel te hebben. Dit is namelijk erg belangrijk voor de veiligheid van jouw baby. Wanneer je op zoek gaat naar een autostoel voor baby’s, kan het lastig zijn om de juiste uit te kiezen. Gelukkig kunnen wij jou hierbij een handje helpen. Hieronder zetten wij namelijk de vijf beste autostoelen voor baby’s op een rij.

Lijst met 5 beste autostoelen voor baby’s

Babyauto autostoel

Het autostoeltje van Babyauto maakt het in- en uitstappen erg makkelijk: het stoeltje kan namelijk 360 graden draaien. Bovendien kun je deze autostoel al gebruiken vanaf de geboorte tot een jaar of zes. Als je deze autostoel gebruikt voor baby’s, moet je de zitting tegen de rijrichting plaatsen. Deze autostoel is geschikt voor groep 0, 1 en 2.

Maxi-Cosi autostoel

Ook de autostoel van Maxi-Cosi heeft een 360 graden-draaibare stoel. Hiermee ervaar je het hoogste gebruiksgemak! Dit stoeltje kun je gebruiken totdat jouw kindje ongeveer twee jaar is: deze autostoel is geschikt voor groep 0+ en 1.

Doona autostoel

De autostoel van Doona is niet alleen een autostoel, maar ook een buggy. Ideaal als je vaak op pad gaat met jouw kleine. Bovendien heb je hierdoor meer ruimte in de kofferbak en hoef je nooit meer een zwaar kinderzitje te dragen. Deze autostoel is geschikt voor groep 0+.

Hauck autostoel

Vanaf de geboorte kan jouw kindje mee op reis in de auto dankzij de autostoel van Hauck. Het stoeltje is goedgekeurd volgens ESE 44/4 en heeft gepatenteerd en absorberend schuim. Dit autostoeltje is geschikt voor groep 0+.

Xadventure autostoel

Met de autostoel van Xadventure ben jij samen met jouw kleine klaar voor een veilige autorit. Dit stoeltje kun je gebruiken vanaf de geboorte totdat jouw kind ongeveer vier jaar oud is. Ook is dit stoeltje 360 graden draaibaar, zodat je je kindje makkelijk in de auto kan plaatsen. Deze autostoel is geschikt voor groep 0+ en 1.

Veelgestelde vragen

Welke leeftijden behoren tot de groepen?

Bij autostoeltjes wordt de geschikte leeftijd aangegeven door middel van groepen. Groep 0/0+ heeft een leeftijd van ongeveer 0 tot 12 maanden, groep 1 heeft een leeftijd van ongeveer 1 tot 4 jaar en groep 2/3 heeft een leeftijd van ongeveer 4 tot 10 jaar.

Wat is Isofix?

Isofix is en systeem voor de bevestiging voor babystoeltjes. Auto’s gemaakt na 2012 hebben verplicht Isofix-bevestigingspunten in de auto waarin je de haken van een Isofix-stoel kunt vastklikken.

Waarom moet mijn baby tegen de rijrichting inzitten?

Door een positie tegen de rijrichting in, heeft het hoofdje en de nek van jouw kind meer steun bij een frontale botsing. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 autostoelen voor baby’s