beste autostoel groep 2 3

5x Beste Autostoel Groep 2 en 3

Een autostoel is wettelijk verplicht om in jouw auto te hebben wanneer jouw kindje in de auto zit. Dat is gelukkig niet voor niets: een autostoeltje zorgt voor voldoende veiligheid voor jouw kind. Wanneer je op zoek bent naar een autostoel voor groep 2 en 3, zullen wij je een handje helpen. De vijf beste autostoelen voor groep 2 en 3 ontdek je hieronder.

Lijst met 5 beste autostoelen groep 2 en 3

Titanium Baby autostoel

De autostoel van Titanium Baby is geschikt voor kinderen van drie tot ongeveer twaalf jaar. Jouw kindje zal in een comfortabele positie in de auto zitten. Het stoeltje heeft namelijk armleuning, een hoog zitcomfort en een ergonomische vorm. Bovendien is dit stoeltje goedgekeurd volgens de Europese 44/04-norm.

Xadventure autostoel

Het mooie aan de autostoel van Xadventure is dat dit stoeltje beschikt over een Isofix-bevestigingssyteem. De hoofdsteun is verstelbaar in meerdere posities en het stoeltje is een echte meegroei-stoel. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen van vijftien tot 36 kilo. 

Safety 1st autostoel

De autostoel van Safety 1st is een veilig stoeltje zodat jouw kind probleemloos mee kan in de auto. Ook deze autostoel beschikt over het Isofix-bevestigingssyteem. Bovendien heeft dit stoeltje zijdelingse bescherming en een hoofdsteun. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen van vijftien tot 36 kilo.

NANIA autostoel

De autostoel van NANIA is door de ANWB getest als ‘goed’ en is ook goedgekeurd volgens de Europese 44/04-norm. Bovendien is dit stoeltje veilig, zeer licht en biedt een goede bescherming aan de zijkanten. Daarnaast kun je jouw kindje vastmaken dankzij de driepuntsgordel. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen van vijftien tot 36 kilo.

Disney autostoel

Frozen-fans opgelet: deze autostoel van Disney heeft namelijk een print van de tekenfilm! Deze autostoel is geschikt voor kinderen van vijftien tot 36 kilo. Bovendien is dit stoeltje veilig, want de autostoel is getest voor de ANWB als ‘goed’ evenals de Europese 44/04-norm. Laat de autorit maar beginnen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent groep 2 en 3 bij autostoelen?

De geschikte leeftijd voor autostoelen wordt aangeduid in groepen. Groep 2 en 3 houdt in dat kinderen van vijftien tot 36 kilo veilig vervoerd kunnen worden in een autostoel in deze groep. De leeftijd die hierbij hoort is ongeveer van drie tot twaalf jaar.

Waar moet ik op letten als ik een autostoel wil kopen?

Allereerst kun je kijken hoe de autostoel moet worden vastgezet. Ook is het goed om te kijken in welke groep de autostoel valt en het allerbelangrijkste is de veiligheid van het autostoeltje. De veiligheid van jouw kind staat immers voorop.

Tot wanneer moet ik een autostoel gebruiken?

Kinderen met een lengte tot 1,35 meter moeten altijd in een kinderzitje worden vervoerd, of dat nou voorin of achterin is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 autostoelen groep 2 en 3