beste autostoel groep 1

5x Beste Autostoel Groep 1

Als jouw peuter geregeld bij jou in de auto zit, is het verstandig om een goede autostoel voor hem te kopen. Het gaat immers om jouw kind en daar wil je zo goed mogelijk voor zorgen. Toch kan het lastig zijn om een autostoel te vinden die prettig zit, die in jouw auto past en die natuurlijk veilig genoeg is voor jouw kind. Om je op weg te helpen zetten wij hieronder de vijf beste autostoelen van groep 1 voor je op een rij.

Lijst met 5 beste autostoelen groep 1

Carkids autostoel

Het autostoeltje van Carkids is een veilig kinderzitje om jouw kindje te vervoeren. Dit stoeltje ziet er niet alleen stoer uit, het is ook een comfortabel stoeltje waarbij jouw kind een ergonomische houding kan aannemen. Bovendien is het stoeltje gemaakt van duurzame materialen.

Maxi-Cosi autostoel

Ideaal: de autostoel van Maxi-Cosi kan 360 graden draaien. Zo hoef jij je niet helemaal op de achterbank te wurmen om jouw kleine vast te zetten. Bovendien kun je dit zitje bevestigen dankzij het systeem van Isofix. Ook is dit stoeltje voorzien van de hoogste en nieuwste veiligheidsstandaarden.

Prénatal autostoel

De autostoel van Prénatal is eenvoudig in jouw auto te bevestigen. Het handige aan deze autostoel is dat het stoeltje met jouw kind meegroeit. Je kunt namelijk de stoelverkleiner scheiden van de autostoel, zodat de kleine jarenlang van het autostoeltje kan genieten.

NANIA autostoel

Ook de autostoel van NANIA beschikt over een 360 graden-draaiend zitje. Bovendien is dit stoeltje verstelbaar en verkrijgbaar in vier kleuren. Zo past het stoeltje altijd bij het interieur van jouw auto. Deze autostoel valt in groep 0/1; je kunt dit stoeltje gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer achttien kilo. 

Babyauto autostoel

De autostoel van Babyauto valt ook in de groep van 0/1. Dat betekent dat je dit stoeltje kunt gebruiken vanaf de geboorte tot achttien kilo. Hierdoor heeft de autostoel een lange gebruiksduur. Bovendien is het stoeltje in hoogte verstelbaar en zit jouw kindje in een ergonomische houding.

Veelgestelde vragen

In welke richting moet het autostoeltje van groep 1 worden geplaatst?

Groep 1-autostoeltjes worden meestal in de rijrichting van de auto geplaatst. Zitjes van groep 0 worden meestal tegen de rijrichting in geplaatst. 

Kan ik een tweedehands autostoel kopen?

Wanneer je een tweedehands autostoel koopt waar jouw kleine in vervoerd moet worden, weet je niet wat er precies met het autostoeltje is gebeurd. Wellicht is deze beschadigd. Daarom is het af te raden om een tweedehands autostoel te kopen.

Waarom worden jonge kinderen tegen de rijrichting in de auto geplaatst?  

Vervoer jouw kindje zo lang mogelijk tegen de rijrichting in. Het nekje van een jong kind is namelijk kwetsbaar, omdat ze een zwaarder hoofd hebben.

Bekijk hieronder de volledige top-5 autostoelen groep 1