beste traphek

5x Beste Traphek

Wanneer jouw kleine koter begint te kruipen, is het goed om te denken aan veiligheid. Veiligheid is namelijk een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als het gaat om jouw baby. Om valpartijen te voorkomen is het geen overbodige luxe om een traphekje aan te schaffen. Het kan moeilijk zijn om een traphekje te kopen aangezien elk huis natuurlijk anders is. Om je alvast een beeld te geven, zetten wij hieronder de vijf beste traphekken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste traphekken

Safety 1st traphek

Het traphekje van Safety 1st is te bevestigen door een klem. Hierdoor kun je het hekje eenvoudig openen met een hand. Dit hekje past in een opening van 73 tot 80 centimeter. Als het trapgat bij jou thuis groter is, kun je nog een verlengstuk aanschaffen. 

A3 Baby & Kids traphek

Het handige traphekje van A3 Baby & Kids heeft een sluiting waarbij je twee handelingen hoeft uit te voeren om het hekje te openen. Dit betekent dat jouw kleine geen schijn van kans maakt om het hekje zelf te kunnen openen. Voor ouders kun je het hekje gelukkig met een hand openen. Dit hekje is verstelbaar van 75,5 tot 116 centimeter.

BabyDan traphek

Als ouder zijnde kun jij dit traphekje van BabyDan eenvoudig openen. Bovendien wordt dit hekje geleverd met wallcups en een montagesleutel. Als het trapgat breder is dan 86 centimeter, dan kun je de wallcups gebruiken. Zo kan jouw kleine alsnog niet op de trap klimmen.

Noma traphek

Jouw huis wordt veilig gemaakt dankzij het traphekje van Noma. Dit traphekje opent in beide richtingen wanneer jij het hekje in de deuropening plaatst, en in een richting wanneer je het hekje voor het trapgat plaatst. Dit hekje past in openingen van 75 tot 82 centimeter en eventueel kun je dit met verlengstukken uitbreiden naar 138 centimeter.

Bannini traphek

Gevaarlijke ruimtes worden afgescheiden met het handige traphekje van Bannini. Je bevestigt dit traphekje eenvoudig met een kliksysteem. Bovendien kun je dit traphekje gebruiken voor openingen van 75 tot 65 centimeter. Je kunt verlengstukken apart bijbestellen.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een traphek?

Natuurlijk wil je voorkomen dat jouw kind van de trap afvalt, of dat hij gevaarlijke ruimtes betreedt. Met een traphekje kun je deze vervelende situaties tegengaan.

Is een traphekje veilig?

Wanneer een traphekje lager is dan 75 centimeter, is deze niet veilig genoeg voor jouw kind. De kans bestaat dan dat jouw kind over het hekje heen kan kimmen. Ook moet jouw kind het hekje niet kunnen openen.

Hoe bevestig je een traphekje?

Check allereerst of het traphekje in de opening past. Vervolgens lees je de instructies van het traphekje door, want niet ieder traphekje heeft dezelfde bevestigingsmethode. Let er echter op dat een traphekje met plakstrips onveilig is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 traphekjes