beste billendoekjes

5x Beste Billendoekjes

Een goede hygiëne is cruciaal bij een kind. Het is daarom belangrijk om de goede producten in huis te halen, ook als je nog in verwachting bent van de kleine. Een product wat zeker niet mag ontbreken in de luiertas, babykamer en badkamer – of eigenlijk alle ruimtes van het huis – zijn billendoekjes. Billendoekjes worden ook wel babydoekjes genoemd. Hieronder zetten wij de vijf beste billendoekjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste billendoekjes

Zwitsal billendoekjes

De sensitive billendoekjes van Zwitsal zijn speciaal ontwikkeld voor de kinderen met een gevoelige huid. De doekjes maken de billen schoon op een milde wijze en daarnaast worden de billen goed verzorgd. Deze doekjes zijn dermatologisch getest en pH-neutraal.

Pampers billendoekjes

De billendoekjes van Pampers zijn gemaakt van 99 puur water. De andere procent is een dermatologisch getest middel, die de natuurlijke pH-waarde op peil houdt. Dankzij deze doekjes wordt de huid van jouw kleine zacht gereinigd. Bovendien zijn de doekjes gemaakt van biologisch katoen en is er nul procent alcohol en parfum toegevoegd.

WaterWipes billendoekjes

Deze billendoekjes bevatten slechts twee ingrediënten: 99,9 procent gezuiverd water en 0,01 grapefruitextract. De billendoekjes van WaterWipes zijn daarmee chemicaliënvrij en zijn te gebruiken voor baby’s met een gevoelige huid. Wel zijn deze billendoekjes korter houdbaar dan andere doekjes die wel conserveringsmiddelen bevatten.

Huggies billendoekjes

Een perfecte reiniging is gegarandeerd met de billendoekjes van Huggies. Deze billendoekjes zijn zacht en bestaan uit 99 procent water. De doekjes bevatten geen geurstof, alcohol of andere toevoegingen. Zo kun je met een gerust hart jouw kleine verschonen.

Naïf billendoekjes

Het is prettig als een product geen plastic bevat, zoals de billendoekjes van Naïf. Voor de dunne babyhuid zijn deze billendoekjes dus perfect. Zo bestaan deze doekjes gemaakt van 99 procent water en zijn ze alcohol- en parfumvrij. Ook zijn deze doekjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals eucalyptusvezels. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn billendoekjes?

Billendoekjes worden ook wel babydoekjes genoemd. Het zijn vochtige doekjes die je gebruikt voor het schoonmaken van de billen van de baby. 

Hoe lang zijn billendoekjes houdbaar?

Er zit een houdbaarheidsdatum verbonden aan billendoekjes. Deze ligt echter ver na de productiedatum. Wel moet je erop letten hoeveel conserveringsmiddelen voor de billendoekjes zijn gebruikt: billendoekjes zonder conserveringsmiddelen zijn minder lang houdbaar.

Waar moet ik op letten als ik billendoekjes koop?

Het is belangrijk om de billendoekjes af te stemmen op het huidtype van jouw baby. Als jouw baby gauw last heeft van geïrriteerde billetjes, is het verstandig om billendoekjes aan te schaffen zonder toegevoegde middelen.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5 billendoekjes