beste babymuts

5x Beste Babymuts

Verwacht jij een baby? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Een baby kan namelijk moeilijk zijn warmte vasthouden. In dat geval is een babymuts een musthave die niet mag ontbreken in de kledingkast van jouw kindje. Hieronder zetten wij de vijf beste babymutsen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste babymutsen

Poederbaas babymuts

Dit schattige babymutsje van Poederbaas is een mooie winterset voor jouw kleine. Je krijgt bij het mutsje namelijk ook een paar handschoenen, zodat jouw baby volledig in stijl naar buiten kan. Let er wel op dat deze groot uit kunnen vallen.

O-maatje.nl babymuts

Voor de newborn is het babymutsje van O-maatje.nl perfect. Dit mutsje is gebreid van extra fijne merinowol. Dit betekent dat het mutsje niet zal kriebelen. Bovendien is dit mutsje heerlijk warm en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. 

Louka babymuts

Ook het mutsje van Louka is perfect voor pasgeboren baby’s. Het babymutsje heeft een tijgerprint en is beschikbaar in meerdere kleuren. De muts is gemaakt van katoen en zal dus gegarandeerd het hoofdje van de baby beschermen tegen de kou.

HappyBear babymuts

Wanneer je de babymuts van HappyBear bestelt krijg je er niet een, maar drie! Deze schattige babymutsjes zijn perfect om het hoofdje van jouw baby warm te houden. Het fijne van deze babymutsen is dat deze meegroeien met jouw kleine. De muts is gemaakt van 100 procent katoen.

Minymo babymuts

Maak van jouw baby een klein teddybeertje. Schattig, toch? Met de babymuts van Minymo mét oortjes blijft het hoofdje van jouw pasgeboren baby warm. Het mutsje is gebreid van 100 procent katoen en zal fantastisch staan in combinatie met een gebreid shirt of rokje. 

Veelgestelde vragen

Waarom moet een baby een muts dragen?

Een pasgeboren baby heeft in verhouding een wat groter hoofd en bovendien hebben ze nog een fontanel. Hierdoor houdt het lichaam de warmte nog niet goed vast. Met een babymutsje wordt het hoofdje warm gehouden.

Hoe lang moet de baby na de geboorte binnenblijven?

Als jouw baby goed op gewicht is, kan hij zichzelf beter warm houden. In dat geval mag hij naar buiten. Wel moet je hiervoor jouw kraamverzorgende over informeren.

Hoe lang moet mijn baby een mutsje dragen?

Als jouw baby in de zomermaanden is geboren, is een mutsje minder hard nodig dan wanneer jouw baby in de koude wintermaanden is geboren. Zo lang het mutsje comfortabel is voor jouw baby, kan hij deze dragen. Let er wel op dat het met een mutsje ook té warm kan worden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babymutsen