beste bedhekje

5x Beste Bedhekje

Een belangrijke fase in het leven van een baby is wanneer ze mogen overstappen van het ledikantje naar een peuter- of kinderbed. Ook is het een belangrijke verandering voor de ouders: vaak hebben de ouders een angst dat het kind uit bed kan vallen. Hiervoor zijn bedhekjes een goede oplossing. Bedhekjes nemen het risico weg dat een baby kan vallen tijdens de nacht. Zo wennen kinderen aan hun nieuwe bed, en spookt de angst niet meer door het hoofd van de ouders. Een win-winsituatie dus! Wil jij weten welk bedhekje de beste is? Lees hieronder de beste vijf.

Lijst met 5 beste bedhekjes

Safety 1st bedhekje

Het inklapbare bedhekje van Safety 1st zijn geschikt voor matrassen die twee meter lang zijn. Het hekje zelf is 148 centimeter lang. Zo kunnen kinderen flink bewegen, zonder dat ze uit bed vallen. De poten die aan het hekje zitten, kun je makkelijk onder het matras schuiven. Zo blijft het hekje stevig zitten. Ook kun je het bedhekje gemakkelijk meenemen, aangezien je het hekje kunt inklappen. Dankzij de gaasstructuur is het bedhekje veilig als jouw kind ertegenaan gaat liggen.

Baninni bedhekje

Zelf in elkaar zetten en voilà: het bedhekje is klaar voor gebruik. Het bedhekje van Baninni is 120 centimeter lang en past op elk bed, zelfs bij de wat dikkere matrassen. Je kunt dit bedhekje eenvoudig onder het matras schuiven, zodat jouw kleine niet uit het bed kan rollen. Het materiaal is kunststof, en ook dit bedhekje is voorzien van een gaasstructuur.

A3 Baby & Kids bedhekje

Met het metalen bedhekje van A3 Baby & Kids is de overgang naar een groter bed minder eng. Dankzij een bedhekje kan jouw kleintje niet uit bed vallen in zijn slaap. Dit bedhekje is verstelbaar van 77 tot 125 centimeter. Zo kun je het bedhekje op elk bed vastmaken. Het bedhekje heeft in het midden drie spijlen, wat zorgt voor extra veiligheid.

Childhome bedhekje

Dit houten bedhekje van Childhome kan op elk bed, behalve op een boxspring, geplaatst worden. Je kunt het bedhekje bevestiging tussen de lattenbodem en het matras. Je hoeft dit bedhekje niet zelf te monteren. Handig als je ‘m meteen wil gebruiken! Ook kan een bedhekje een geborgen gevoel geven, omdat dit het idee kan nabootsen van een ledikant. Dit bedhekje is 120 centimeter lang.

Trova bedhekje

De opblaasbare bedrand van Trova is geschikt voor kinderen die de overstap maken van ledikant naar peuter- of kinderbed. Deze bedrand kan een gewicht aan van 100 kilo, zodat het niet kan verschuiven. De bedrand is gemakkelijk op te blazen: neem het grote tuitje, blaas de bedrand voor drie vierde deel op, pak het kleine tuitje en blaas de bedrand vol. Klaar is Kees! Ook is deze opblaasbare rand gemakkelijk mee te nemen naar een logeeradres of op vakantie. Daarnaast voldoet de bedrand aan alle veiligheidseisen. 

Veelgestelde vragen

Is een bedhekje veilig?

Een bedhekje is uitsluitend bedoeld tegen uit bed rollen. Er staat op vele bedhekjes een leeftijd, meestal vanaf 18 maanden tot vijf jaar. Een bedhekje is namelijk niet geschikt voor kruipen, vandaar dat de leeftijd is gezet vanaf 18 maanden. Als het kindje nog kruipt, bestaat er de kans dat het kindje over het bedhekje heen kruipt en valt. Daarnaast heeft elk bedhekje zijn eigen bevestigingsmanier, dus het is aan te raden om deze manier goed op te volgen.

Wat zijn de voordelen van een bedhekje?

Een bedhekje kan aan een of beide kanten geplaatst worden. Dit hangt natuurlijk af van de positie van het bed. Een bedhekje is uitsluitend bedoeld om het rollen uit bed tegen te gaan. Dit heeft verschillende voordelen: het kind krijgt meer zelfvertrouwen en tegelijkertijd zullen de ouders minder bang zijn dat het kind uit bed valt. 

Welke soorten bedhekjes zijn er?

Naast de montage en het materiaal, zijn er twee soorten bedhekjes: bedhekjes die onder het matras worden geschoven en bedhekjes die vast worden gemaakt door middel van een verankeringssysteem. Je hebt ook mobiele bedhekjes, die inklapbaar zijn. Deze kun je dus overal mee naartoe nemen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste bedhekjes