beste babyslaapzak

5x Beste Babyslaapzak

Het is bedtijd voor de kleine! Om te voorkomen dat jouw baby gaat kruipen door de wieg, kun je een babyslaapzak aanschaffen. Een babyslaapzak heeft mouwtjes of armgaten waardoor de slaapzak aansluitend is. Zo kan jouw baby niet gaan draaien en de wieg gaan verkennen. Wil jij ook een babyslaapzak aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste babyslaapzakken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste babyslaapzakken

Jollein babyslaapzak

De fijne babyslaapzak van Jollein zal in iedere babykamer goed staan dankzij het fraaie design. De slaapzak is gemaakt van luchtig en ademend hydrofiel, waardoor deze perfect in de zomer kan worden gebruikt. Ook is dit geschikt voor het gevoelige huidje van de baby én dankzij deze stof kun je de slaapzak opvouwen tot een klein pakketje.

Ergococoon babyslaapzak

De baby kan zich vrij bewegen, maar de baby krijgt alsnog een geborgen gevoel in de slaapzak van Ergococoon. De babyslaapzak is gemaakt van biologisch katoen dat goed aansluit om het lichaam van de baby. Bovendien kun je met de rits jouw baby even snel verschonen zonder dat je de baby uit de slaapzak moet halen.

Meyco babyslaapzak

De babyslaapzak van Meyco is gemaakt van 100 procent katoen en heeft in het midden een rits. De stof is comfortabel voor het gevoelige babyhuidje en daarnaast neemt deze snel vocht op. Deze hydrofiele slaapzak is daarom ideaal voor de warme zomernachten. 

Puckababy babyslaapzak

De luxe vierseizoenen babyslaapzak van Puckababy is gemaakt van zachte materialen. Hierdoor slaapt jouw kindje altijd veilig en gelukkig nooit te warm. Bovendien is deze slaapzak in lengte verstelbaar en is gecertificeerd volgens de Öko-Tex 100 Klasse 1. Je kunt deze babyslaapzak gebruiken vanaf zes maanden.

Snoozebaby babyslaapzak

Een heerlijk coconnetje wordt gerealiseerd met de babyslaapzak van Snoozebaby. De slaapzak heeft een rits aan de zijkant die tot onderen doorloopt. Zo kun je even snel de luier verschonen zonder dat je de baby uit zijn coconnetje hoeft te halen. De slaapzak is gemaakt van 100 procent organisch katoen.

Veelgestelde vragen

Is een babyslaapzak veilig?

Kies altijd een babyslaapzak waar armsgaten in zitten of mouwtjes. Wanneer dit niet het geval is, kan de baby zich draaien op zijn buikje met als gevaar dat hij niet meer terug kan draaien. Ook kan jouw baby dankzij een babyslaapzak niet onder de dekens kruipen.

Welke babyslaapzak is geschikt voor de winter?

Een babyslaapzak voor de winter heeft meestal een extra voering. Een zomerslaapzak heeft meestal een dunne voering met afritsbare mouwen. Voor een geschikte slaapzak kun je de TOG-waarde controleren.

Waar moet ik op letten als ik een babyslaapzak koop?

Allereerst is het materiaal van de babyslaapzak belangrijk. Kijk naar het materiaal dat comfortabel is voor de babyhuid en welke eventueel vocht op kan slaan. Bovendien moet je een babyslaapzak kopen die goed om het lichaam aansluit.

Bekijk hieronder de volledige top-5 babyslaapzakken