beste ovulatietest

5x Beste Ovulatietest

Voor vrouwen die zwanger willen worden, is het belangrijk om gemeenschap te hebben tijdens de meest vruchtbare periode. Deze periode is meestal rond de eisprong. Toch is het moeilijk te bepalen wanneer de meest vruchtbare periode is. Gelukkig krijg je met een ovulatietest een bevestiging of je daadwerkelijk in de vruchtbare periode zit. Hieronder zetten wij de vijf beste ovulatietesten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste ovulatietesten

Sensitest ovulatietest

Met de ovulatietest van Sensitest krijg je gegarandeerd de juiste uitslag. Je krijgt twee streepjes te zien wanneer je je in de vruchtbare periode bevindt en anders zie je een streepje. De ovulatietest van Sensitest is al tien jaar een van de meest populaire ovulatietesten. Deze test moet je in de urine onderdompelen.

Clearblue ovulatietest

De ovulatietest van Clearblue is een digitale test. Hiermee kun je vier of meer vruchtbare dagen achterhalen waarop je de meeste kans hebt om zwanger te raken. Het digitale scherm geeft met een rondje aan dat je je in de lage vruchtbaarheidsperiode bevindt, een zonnetje met een smiley geeft aan dat je je in de hoge vruchtbaarheidsperiode bevindt en de smiley geeft aan dat je op je piek zit.

Telano ovulatietest

De ovulatietest van Telano wordt ook wel een dipstick genoemd. Dat betekent dat je de ovulatietest in de urine moet onderdompelen. Na tien tot vijftien minuten kun je het resultaat aflezen op de test op het controlevenster. Deze resultaten zijn meer dan 99 procent betrouwbaar.

Beurer ovulatietest

De ovulatietest van Beurer werkt op lichaamstemperatuur. Deze ovulatiemeter heeft een speciale digitale thermometer die de basale lichaamstemperatuur meet in de vruchtbare tijden. Door de meetgegevens handmatig in de app te zetten, worden de vruchtbare dagen voorspeld. 

Mat Care ovulatietest

Dankzij de ovulatietest van Mat Care krijg je een betrouwbare uitslag van maar liefst 99 procent. Je legt simpelweg de ovulatietest in een bakje met urine voor drie seconden en een paar minuten later kun je de resultaten aflezen. Deze testen zijn CE-gecertificeerd.

Veelgestelde vragen

Wanneer gebruik je een ovulatietest?

De vruchtbare periode duurt ongeveer elf dagen. Het is dus goed om te checken wanneer jouw cyclus begint. Wacht daarna tien tot elf dagen en voer de test maximaal zes dagen uit.

Wat betekent een positieve uitslag op de ovulatietest?

Wanneer de ovulatietest een positieve uitslag heeft, betekent dat dat er een piek in je LH-gehalte zit. Vanaf dat moment ben je twee dagen zeer vruchtbaar.

Is ochtendurine geschikt voor een ovulatietest?

Het is verstandig om geen ochtendurine te gebruiken voor de ovulatietest. De LH-waarde synthetiseert namelijk in de nacht. Voer de test uit rond twaalf uur in de middag.

Bekijk hieronder de volledige top-5 ovulatietesten