beste slaaptrainer

5x Beste Slaaptrainer

Het is logisch dat jouw baby moeite heeft om in slaap te vallen. Het is natuurlijk een leerproces dat gepaard gaat met pieken en dalen. Gelukkig is de slaaptrainer op de markt gebracht die jouw kleine helpt om in slaap te vallen. Zo heb jij als ouder een fijne nachtrust, evenals de kleine. Hieronder zetten wij de vijf beste slaaptrainers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste slaaptrainers

Zazu slaaptrainer

Op een heel eenvoudige manier leert jouw kind het tijdsbesef dankzij de slaaptrainer van Zazu. De slaaptrainer gaat in slaapmodus wanneer jouw kleine kriel ook gaat slapen. Dan kleurt de buik van het schaap in een donkerblauwe kleur. Dertig minuten voordat de wekker afgaat, heeft het schaap een groene kleur. Zodra jouw kindje uit bed mag stappen heeft het schaap zijn ogen open.

Kidsleep slaaptrainer

De slaaptrainer van Kidsleep geeft met een verlichte display aan dat het tijd is om wakker te worden. Ook kan jouw kindje zien of de zon op- en ondergaat op het schermpje. Hiermee train je het tijdsbesef van jouw kind en bovendien kan jouw kind zien of hij zich nog een keertje kan omdraaien.

Alecto slaaptrainer

Als ouder kun je de slaaptrainer van Alecto instellen op een geschikte tijd. Het scherm van de slaaptrainer geeft in de nacht een blauwe kleur waarbij een maantje wordt afgebeeld. Wanneer de ingestelde tijd is bereikt, kleur het scherm oranje en wordt een zonnetje getoond. 

Yobby slaaptrainer

De slaaptrainer van Yobby is eenvoudig in te stellen. Dankzij de lichtring, gezichtsuitdrukkingen, icoontjes en het display laat de slaaptrainer weten of het slaaptijd is of dat jouw kind al uit bed mag. Het scherm kleurt dertig minuten voor het slapengaan paars. Wanneer het scherm blauw wordt, is het tijd om te gaan slapen en het scherm kleurt geel dertig minuten voordat jouw kind moet opstaan. De groene kleur geeft aan dat het tijd is om uit bed te gaan.

Easynights slaaptrainer

De slaaptrainer van Easynights is een ideaal hulpmiddel voor iedereen die moeite met het tijdsbesef. De display kleurt blauw in de nacht en ook hierbij wordt een maantje getoond. Wanneer het tijd is om op te staan, kleurt het display geel. Ook verschijnt er een zonnetje.

Veelgestelde vragen

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een wekker die jouw kindje helpt te begrijpen wanneer hij moet opstaan en wanneer het nog middernacht is. 

Wat is het voordeel van een slaaptrainer?

Dankzij een slaaptrainer leert jouw kind het tijdsbesef te begrijpen. Hierdoor zal hij niet elke dag om vijf uur in de ochtend bij je aan het bed staan.

Waarom is mijn kind ’s ochtends vroeg wakker?

Peuters hebben hun middagslaapje nodig. Wanneer deze worden overgeslagen, kan jouw kindje in de nacht minder goed slapen of hij wordt erg vroeg wakker in de ochtend. Probeer dus dat middagslaapje in het ritme te houden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 slaaptrainers