beste loopfiets

5x Beste Loopfiets

Is jouw kindje binnenkort jarig en ben je op zoek naar een cadeau waar hij zich urenlang mee kan vermaken? Dan is een loopfiets wellicht een goed idee. Zeg maar vaarwel tegen de zijwieltjes, want een loopfiets is ook nog eens een stuk beter voor de motorische ontwikkeling. Als je op zoek bent naar een loopfiets die geschikt is voor jouw kindje, lees hieronder dan verder.

Lijst met 5 beste loopfietsen

2Cycle loopfiets

De stoere loopfiets van 2Cycle is een uniek cadeau. De bijzonder kleurencombinaties maakt deze fiets helemaal af; de fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies jij voor een matgroen frame met bruine handvatten, of een wit frame met een roze zadel en roze wielen? Bovendien is dit een sterke loopfiets.

Scoot & Ride loopfiets

De handige 2-in-1-loopfiets van Scoot & Ride zal jouw kind te gek vinden. Hij zal eerst zijn eerste stapjes leren zetten op de loopfiets, waarna je deze later uit kunt klappen tot een step. Hier heb je geen gereedschap voor nodig: handig! Deze loopfiets gaat dus jarenlang mee.

Lena loopfiets

De eerste meters worden gemaakt op de loopfiets van Lena. Het fietsje is gemaakt van stevig kunststof en is voorzien van dubbele wielen. Jouw kleine kan dus op een veilige manier de buitenlucht verkennen. Bovendien is dit fietsje uitgevoerd in vrolijke kleuren.

Billy loopfiets

Wanneer jouw kind anderhalf jaar is, kan hij genieten van zijn spiksplinternieuwe loopfiets van Billy. Spelenderwijs zal jouw kind zijn evenwicht ontdekken waardoor hij later sneller kan leren fietsen. Het fietsje is voorzien van een metalen frame en vier massieve banden. De hoogte van het stuur is 35 centimeter en de zadelhoogte is 23 centimeter. Deze zijn niet te verstellen.

I’m Toy loopfiets

Het schattige loopfietsje van I’m Toy is een perfect cadeau voor jouw kindje. De fiets is in de vorm van een schaap en deze heeft een zachte zitting. De zitting kun je uitwassen, mits je dit op een koude temperatuur doet. Het fietsje is geproduceerd van duurzaam rubberhout.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind gebruikmaken van een loopfiets?

Kinderen kunnen vanaf hun tweede levensjaar op een loopfiets met twee wielen. Daarvoor kunnen ze gebruikmaken van een loopfiets met drie of vier wielen. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe goed jouw kindje al kan lopen en hoe groot jouw kindje is.

Wat is het voordeel van een loopfiets?

Met een loopfiets ontdekt jouw kindje zijn evenwicht en hij ontwikkelt een goede motoriek. Bovendien wordt het leren fietsen dankzij een loopfiets een stuk eenvoudiger.

Waar moet ik op letten als ik een loopfiets aanschaf?

Allereerst moet jouw kindje goed op de loopfiets kunnen zitten. Hij moet met zijn voeten de grond kunnen aanraken en het bovenlichaam moet recht zijn. Je kunt voor de zekerheid een verstelbare loopfiets aanschaffen.

Bekijk hier de volledige top-5 loopfietsen