beste duokinderwagen

5x Beste Duokinderwagens

Het product dat niet mag ontbreken als er een baby op komst is, is de kinderwagen. Maar wat blijkt als je er niet een, maar twee krijgt? Dan biedt de duokinderwagen een goede oplossing. Zo’n kinderwagen heeft dezelfde functie als een traditionele kinderwagen, alleen is die bedoeld om twee kinderen mee te vervoeren. Natuurlijk zijn hiervan de afmetingen wat groter, maar dat betekent niet dat het meteen onhandig is. Wil jij weten welke duokinderwagen het beste is? Hieronder bespreken wij de beste vijf kinderwagens.

Lijst met 5 beste duokinderwagens

Titanium Baby duokinderwagen

Deze duokinderwagen is de perfecte oplossing als je bent bevallen van een tweeling, of als je een baby hebt en een al wat ouder kindje. De mogelijkheden van de Titanium Baby duokinderwagen zijn eindeloos! Deze kinderwagen weegt maar 18 kilo en heeft twee zittingen, twee regenhoezen en twee hoezen om de beentjes lekker warm te houden. De afmetingen van deze duokinderwagen zijn uitgeklapt 61 x 110 x 100 centimeter. 

X-adventure duokinderwagen

De duokinderwagen van X-adventure biedt plaats voor twee kinderen, ook als ze niet van dezelfde leeftijd zijn. Je kunt de rugleuningen verstellen tot bijna 180 graden. Ook is deze duokinderwagen veilig door zijn 5-puntsgordel. Het maximale draaggewicht is 15 kilo per zitgedeelte. Let er wel op dat de zittingen van deze duokinderwagen in de loop van de tijd te smal kunnen worden naarmate de kinderen ouder worden.

Renolux duokinderwagen

Deze duokinderwagen van Renolux heeft een voor- en achterkant. Het voorste gedeelte is geschikt vanaf zes maanden en het achterste gedeelte is geschikt vanaf de geboorte, tot aan 15 kilo. Als je aan de wandel bent, kun je de overige babyaccessoires zoals luiers en speelgoed gemakkelijk opbergen in de mand eronder. Na gebruik kun je deze duokinderwagen eenvoudig opvouwen tot een klein pakketje.

Joovy duokinderwagen

De Joovy duokinderwagen is een compacte driedelige buggy die je makkelijk kunt opvouwen. Deze zittingen zijn geschikt tot en met 25 kilo en maakt daarom het reizen met twee kinderen eenvoudiger. De Joovy heeft grotere en gladdere wielen, zodat je op elk terrein ongestoord jouw kindjes kunt duwen. Daarnaast is er veel ruimte voor de ellebogen dankzij de extra brede zitplaatsen. Voor de zitplaatsen zit een steun met een bekerhouder, waar de kinderen hun drinken in kunnen bewaren.

Topmark duokinderwagen

Deze duokinderwagen in de vorm van een tandem is geschikt voor kinderen tot en met 15 kilo. Deze wagen van Topmark wordt geleverd met 2 zonneschermen, een regenhoes, een mand waar je de babyaccessoires in kwijt kunt, een speelblad en een voetensteun. Dankzij de 5-puntsgordel zit jouw kindje veilig in de kinderwagen. Als de kinderwagen is ingeklapt, kun je het gemakkelijk kwijt in bijvoorbeeld de auto. De afmetingen van deze duokinderwagen zijn ingeklapt 51 x 52 x 116 centimeter.

Veelgestelde vragen

Zijn er veiligheidseisen verbonden aan duokinderwagens?

Duokinderwagens moeten voldoen aan een CE-markering. Dit betekent dat de kinderwagen voldoet aan de wettelijke en technische veiligheidseisen van de Europese Gemeenschap. Ook kun je kijken of er een specifiek niveau wordt nageleefd of de norm EN-1888. Deze norm dekt de veiligheidseisen voor kinderwagens voor kinderen tot 15 kilo. Een duokinderwagen is veilig als het een 5-puntsgordel heeft. Ook is het verplicht dat de kinderwagen minstens twee wielen met remmen heeft.

Hoe moet je een duokinderwagen opvouwen?

Hoe je een duokinderwagen opvouwt, hangt af van het model. Ook is het iets wat je vaak zal moeten doen, dus een handige tip is om het een paar keer van tevoren te oefenen. Het meest voorkomende model is de paraplutype. Over het algemeen hebben deze kinderwagens dan een knop. Wanneer je deze indrukt, vouwen ze bijna vanzelf op. Ook hebben sommige kinderwagens een pedaal of worden sommige kinderwagens opgevouwen als een boek. Zorg er dan wel voor dat de kinderwagen symmetrisch in elkaar valt.

Vanaf welke leeftijd kan de duokinderwagen gebruikt worden?

Over het algemeen zijn duokinderwagens te gebruiken voor baby’s vanaf zes maanden. De meeste van hen zijn verstelbaar en kunnen bijna plat worden neergelegd. Tijdens het wandelen zullen de baby’s dit zeer comfortabel vinden. Ook bestaan er duokinderwagens die geschikt zijn voor pasgeboren baby

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste duokinderwagens