beste fietsstoeltje

5x Beste Fietsstoeltje

Het meenemen van jouw kindje op de fiets is een goede manier om jouw kind kennis te laten maken met de wijde wereld. Het mooie van een fietsstoeltje is dat jij jouw kind overal mee naartoe kunt nemen. Waarschijnlijk zal jouw kind zijn ogen uitkijken! Wil jij ook een fietsstoeltje aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste voor je op een rij.

Lijst met 5 beste fietsstoeltjes

Yepp fietsstoeltje

Het fietsstoeltje van Yepp is comfortabel voor jouw kind dankzij het materiaal waarvan het stoeltje is gemaakt, namelijk siliconen rubber. Zo hoef je geen extra kussentje in het fietsstoeltje leggen. Bovendien is het materiaal makkelijk schoon te maken. Dit stoeltje is bedoeld voor de bagagedrager.

Bobike fietsstoeltje

Het veilige en duurzame fietsstoeltje van Bobike is geschikt voor achter op de fiets. Het stoeltje is voorzien van waterafstotend en schokabsorberend materiaal, zodat jouw kindje probleemloos kan genieten van de natuur om zich heen. Daarnaast kun je dit stoeltje verstellen zonder gereedschap: handig!

Qibbel fietsstoeltje

Veilig en comfortabel op weg is gegarandeerd met het fietsstoeltje van Qibbel. Kinderen van zes tot tien jaar kunnen gebruikmaken van dit fijne stoeltje. Zonder gereedschap kan dit stoeltje aan de bagagedrager worden bevestigd.

Urban Iki fietsstoeltje

Met het achterzitje van Urban Iki kun je genieten van de mooiste fietsavonturen. Dit stoeltje kun je al gebruiken vanaf negen maanden tot en met zes jaar. Bovendien kun je dit stoeltje ook bevestigen op e-bikes. Ook niet geheel onbelangrijk is dat dit stoeltje een ergonomische kuip heeft, zodat jouw kindje comfortabel kan zitten.

Polisport fietsstoeltje

Heb je liever dat jouw kind voor jou zit? Het fietsstoeltje van Polisport kun je op het stuurpen bevestigen. Dit gaat al heel eenvoudig, want je hebt hier geen gereedschap voor nodig evenals de bevestiging van de voetenbakjes. Dit fietsstoeltje is gekeurd volgens de EN 14344 norm.

Veelgestelde vragen

Wat is beter: een fietsstoeltje voor- of achterop?

Het voordeel van een kind achter op de fiets is het veiligst. Bovendien zit het kind zo uit de wind en uit de regen. Wanneer je het fietsstoeltje voorop plaatst, kun je jouw kind in de gaten houden.

Wat is het voordeel van een fietsstoeltje?

Wanneer jij regelmatig met jouw kind gaat fietsen op jonge leeftijd, maakt jouw kind kennis met de omgeving. Bovendien kun je met een fietsstoeltje jouw kind overal mee naartoe nemen.

Is een fietsstoeltje verplicht?

Kinderen jonger dan acht jaar moeten op een fiets, brommer, scooter of snorfiets voorzien zijn van een veilige zitplek. Zij moeten namelijk voldoende steun hebben aan de rug, handen en voeten. Een fietsstoeltje is hiervoor een goede oplossing.

Bekijk hieronder de volledige top-5 fietsstoeltjes