beste gehoorbescherming

5x Beste Gehoorbescherming

De oren zijn gevoeliger dan we denken. We moeten er dus zuinig op zijn: niet alleen voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor kleine kinderen en baby’s. Wanneer jij met jouw baby op pad gaat waar het rumoerig kan zijn, is het geen overbodige luxe om de oren goed te beschermen. Als jij ook de oren van jouw kleine wil beschermen, is het verstandig om goede gehoorbescherming aan te schaffen. Wij zetten hieronder de vijf beste gehoorbeschermers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste gehoorbeschermers

Alecto gehoorbescherming

De gehoorbescherming van Alecto dempt schadelijke en luide geluiden, maar sluit jouw kind niet af van de geluiden in de omgeving. Deze beschermer heeft een universele pasvorm zodat deze al voor kinderen gebruikt kunnen worden die achttien maanden of ouder zijn. Bovendien kun je deze koptelefoon eenvoudig meenemen.

Alpine gehoorbescherming

Alpine heeft beschermers ontwikkeld die de oren van de kleinste mensjes al beschermt. Zo kunnen baby’s en peuters al genieten van verschillende feestjes zonder dat ze overprikkeld raken door het vele geluid. Deze beschermers zijn zo ontwikkeld dat de band nooit te strak om het hoofdje zit. Het is namelijk een elastische hoofdband die je kunt afstellen.

Jippie’s gehoorbescherming

De gehoorbeschermers van Jippie’s zijn ideaal voor jouw kleintje die meegaat naar een feestje of een restaurant. Je kunt deze beschermers in hoogte verstellen. Dit betekent dat deze beschermers jarenlang kunnen meegaan. Je kunt de beschermers al gebruiken vanaf de geboorte van jouw baby’tje.

Peltor gehoorbescherming

Niet alleen voor kinderen is de gehoorbescherming van Peltor geschikt, maar ook voor volwassenen wanneer je de koptelefoon in de grootste stand zet. Hierdoor gaan de gehoorbeschermers jarenlang mee. Bovendien zijn deze beschermers getest met een SNR-waarde van 27 decibel. Deze beschermers zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar.

Banz gehoorbescherming

De gehoorbeschermers van Banz kun je gebruiken wanneer jouw kleine drie maanden oud is. Het zijn superzachte én superkleine oorkleppen die speciaal zijn gemaakt voor baby’s en kinderen. Bovendien kun je de boog van de koptelefoon verstellen.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van gehoorbeschermers?

Kinderen hebben gevoeligere oren dan volwassenen. Zo hebben jonge kinderen meer risico op gehoorbeschadiging. Het is daarom goed om gehoorbeschermers aan te schaffen wanneer je naar een feestje gaat. Ook kunnen gehoorbeschermers worden gebruikt als jouw kind moeite heeft om zich te concentreren.

Voor welke geluiden zijn kinderen gevoelig?

Geluid van meer dan tachtig decibel kan al schadelijk zijn wanneer je hier meer dan acht uur verblijft. Geluid van meer dan 110 decibel kan zelfs directe schade aanrichten.

Waar moet ik op letten als ik gehoorbeschermers koop voor mijn kind?

De gehoorbeschermers moeten comfortabel zitten op het hoofd van jouw kind. Wanneer de fontanellen nog niet zijn volgroeid, is het goed om beschermers te kopen met een elastieken band of om te kiezen voor oordoppen. Ook kun je kijken of de banden van de koptelefoons verstelbaar zijn.

Bekijk hier de volledige top-5 gehoorbeschermers