beste zijligkussen

5x Beste Zijligkussen

Een baby vindt het over het algemeen fijn om op zijn rugje en zijn zij te slapen. Waarschijnlijk draait hij zijn hoofdje elke nacht naar dezelfde kant. Dit kan echter leiden tot een plat hoofdje, omdat de fontanellen van de schedel nog zacht zijn. Een oplossing om dit te voorkomen, is om een zijligkussen aan te schaffen. Zo kan jouw kindje alsnog op zijn zij liggen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het hoofdje gaat vervormen. Hieronder zetten wij de vijf beste zijligkussens voor je op een rij.

Lijst met 5 beste zijligkussens

Snoozzz zijligkussen

Laat jouw kindje veilig slapen op zijn ruggetje of op de zij dankzij het zijligkussen van Snoozzz. Het is een wikkel die geschikt is voor pasgeboren baby’s tot de leeftijd van ongeveer twee jaar. Deze wikkel vermindert de kans op buikslapen, een scheef hoofdje en het wegglijden onder het beddengoed. 

Baby Sleep Safe zijligkussen

Dankzij het zijligkussen van Baby Sleep Safe weet je zeker dat jouw baby veilig op de zij ligt. Het is hierbij belangrijk om de slaaphouding af te wisselen op de linker- en rechterzij. Zo voorkom je dat jouw kindje een vervormd hoofdje krijgt. Bovendien kun je de breedte van het kussen aanpassen door middel van klittenband.

Baby Jem zijligkussen

Het zijligkussen van Baby Jem is niet alleen fijn voor jouw kind, maar ook voor jou. Dankzij dit kussen hoef jij je niet meer druk te maken of jouw kindje niet is teruggerold naar de buik, of dat het kindje te veel op een zij ligt. 

Doomoo Basics zijligkussen

Met het zijligkussen van Doomoo Basics weet je zeker dat jouw kindje op zijn zij blijft liggen. Ook voorkom je hiermee dat het schedeltje van jouw kind vervormd wordt. Wel moet je hierbij de ligposities van jouw baby afwisselen. Dit kussen is geschikt voor baby’s tot zes maanden.

Sevi Baby zijligkussen

Een goede slaappositie wordt gecreëerd dankzij het zijligkussen van Sevi Baby. Jouw kleine blijft hierdoor op zijn zij liggen, maar kan nog steeds zijn beentjes en armpjes vrij bewegen. Het fijne van dit zijligkussen is dat je de hoes kunt uitwassen in de wasmachine.

Veelgestelde vragen

Wat is een zijligkussen?

Een zijligkussen zijn twee kussentjes die met elkaar zijn verbonden. Deze kussens hebben de vorm van een driehoek waar jouw baby tussenin slaapt. Zo voorkom je dat de baby van positie gaat wisselen in zijn slaap.

Wat is het voordeel van een zijligkussen?

Als baby’s altijd op dezelfde zij slapen, kunnen ze een schuin hoofdje krijgen omdat de schedel nog niet volgroeid is. Met een zijligkussen blijft de baby op zijn zij liggen waardoor het hoofdje niet vervormd kan raken.

Waar moet ik op letten als ik een zijligkussen koop?

Let erop dat niet elk zijligkussen geschikt is voor pasgeboren baby’s. Check daarom van tevoren voor welke leeftijd het zijligkussen bedoeld is. Ook kun je kijken of het kussen wasbaar is en van welke stof het is gemaakt.

Bekijk hier de volledige top-5 Zijligkussens